Tallinna muusika- ja balletikooli hoovi püstitatakse väga eriline kunstiteos

Kodu.postimees.ee
Copy
«Helix»
«Helix» Foto: Riigi Kinnisvara AS

Kunstikonkursi žürii tegi valiku 28 töö hulgast, valides võitjaks muusika ja tantsu loovat liikumist sümboliseeriva kavandi «Helix». Teose autoriteks on Liis Uustal, Egon Metusala, Mariliis Kundla, Mihkel Pajuste ja Mari Ronimois.

Žürii sõnul kasutab võidutöö «Helix» väga hästi ära Tallinna muusika- ja balletikooli «Vaikuse aia» potentsiaali, lisades sinna vajaliku fookuspunkti ning sümboliseerides muusika ja tantsu loovat liikumist.

Vaikuse aia ringja istumisala ümber on kavandatud 4,7 meetrit kõrge ja 8,2 meetrit lai voolava vormiga painutatud terastorudest struktuur, mis eraldab visuaalselt ülejäänud aiast, luues kutsuva pesalaadse koosolemise ruumi kõigile hoone kasutajatele, soosides seeläbi interdistsiplinaarset koostööd.

Võidutöö autoriteks on multidistsiplinaarne viisik – Liis Uustal, Egon Metusala, Mari Ronimois, Mariliis Kundla ja Mihkel Pajuste. Arhitektid Liis Uustal ja Egon Metusala on ABMA ehk arhitektuuribüroo MA asutajad, kelle loominguline mitmekesisus on toonud lähiajal edu mitmetel avalikel arhitektuuri- ja kunstikonkursitel.

Mariliis Kundla ja Mihkel Pajuste on valgusdisaini erialal magistrikraadi omandanud Aalborgi ülikoolis ja täna loovad nad valguskunsti ja disaini Spectra & Space stuudio nime all. Mari Ronimois on Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli rütmimuusika laulu eriala vilistlane ja lõpetanud San Francisco konservatooriumi tehnoloogia ja rakendusliku kompositsiooni erialal.

Kunstikonkursi võidutöö autoritelt tellitava teose maksumus ilma käibemaksuta on 110 000 eurot. Võidutöö «Helix» valmib 2022. aasta varasuvel.

Pilte teistest võistlustöödest vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles