Narvas avastati seitse eluohtlikku gaasiveesoojendajaga vannituba

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Narva. Pilt on illustratiivne.
Narva. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

TTJA kontrollis Narvas 40 korteris gaasipaigaldise nõuetele vastavust, lisaks muudele puudustele avastati seitse eluohtliku gaasiveesoojendajaga vannituba.

Projekti käigus kontrolliti gaasiseadet, õhuvarustust, ruumide ventilatsiooni, torustiku korrasolekut ja ühenduste tihedust ning vingugaasianduri olemasolu.

Kontrolli tulemusena tunnistati nõuetele vastavaks ainult poolte kontrollitud korterite gaasipaigaldis. Vaid gaasipliitidega korterites oli gaasipaigaldise olukord hea. 

Leidus seitse korterit, kus vannitoas asuva gaasiveesoojendaja korral puudus vannitoas ventilatsiooniks ja gaasi põlemiseks vajalik õhu sissepuhkeava. Ruumiõhust sõltuva gaasiseadme korral on põlemisõhu puudumine kõige tõsisem puudus. Kui õhku ei jätku, hakkab põlemisel tekkima vingugaas. Seetõttu on väga oluline, et ruumis, kus asub gaasiseade, on väga hea ventilatsioon.

Ohtlikku gaasipaigaldist ei tohi enne kasutada, kui puudused on likvideeritud. Korterites leitud puuduste likvideerimise eest vastutab eluruumi omanik. Kuna kontroll toimus linna vähekindlustatud perede eluruumides, siis informeerib TTJA tulemustest ka Narva linnavalitsust, kelle abi võivad nõuetele mittevastavate gaasipaigaldistega pered korda tegemisel vajada. 

TTJA tuletab meelde, et vingugaasiandur on kohustuslik paigaldada kõikidesse eluruumidesse, kus kasutatakse gaasiveesoojendajat või gaasikütteseadet. Vingugaasi kohta saab täpsemalt lugeda SIIT

Eluruumi gaasipaigaldist tuleb lasta kontrollida pädeval isikul iga nelja aasta tagant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles