PILDID ⟩ Viis kõige karplikumat uusarendust Tallinnas

Kodu.postimees.ee
Copy
Kalasadama uusarendus.
Kalasadama uusarendus. Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp

Öeldakse, et maju kerkib Tallinna kui seeni peale vihma, kuid täpsem sõnastus oleks ilmselt «kui karpe papitehasest». Vaatame üle, millised pealinna uusarendused oma esteetikalt kõige enam üht korralikku karpi meenutavad.

Pärnaõue Premium Star

Haaberstis valmivad tuleva aasta sügisel tuttuued ja hubased elamud. Igas kahekorruselises majas on kaheksa korterit, seega naabreid väga palju ei ole. Uued majad on oma kujult vägagi karplikud, millele lisab klaaskarpide näol vürtsi hoonete rõdud.

Uusarendusega tutvu lähemalt SIIN.

Pärnaõues Premium Star.
Pärnaõues Premium Star. Foto: KV.EE

Magdaleena 4

Magdaleena tänavale valmib peagi salaaiaga uusarendus, mille iga maja on läbimõeldud, hea planeeringuga ja huvitavate nüanssidega. Erinevad materjalid ja detailid teevad sellest väga omanäolise arenduse. Kasutatakse nii ruute kui ka ristkülikuid ning mängitud nende paigutamisega nii, et tegemist pole mingi igava karbiga.

Uusarendusega tutvu lähemalt SIIN.

Magdaleena 4.
Magdaleena 4. Foto: KV.EE

Trummi villad

Ka Nõmmele ehitatakse kaasaegse vormiga maju. Tuleva aasta kevadel valmivad seal A-energiaklassi elamud, mille ümber on avatud õueala, kuhu on kavandatud mänguplatsid. Elamud on piiratud ühise piirdeaiaga ning sõidukite sisenemine ja väljumine on reguleeritud tõkkepuuga. Uued hooned on vägagi nelinurksed, kuid ei üllata põnevate detailidega. Õnneks on siin mängitud heledate toonide ja materjalidega, et hooned huvitavamaks muuta.

Uusarendusega tutvu lähemalt SIIN.

Trummi villad.
Trummi villad. Foto: KV.EE

Mõtuse 25

Lilleküla asumisse ehitatakse 2022. aasta sügiseks ristkülikukujuline elamu. Rahulikul kõrvaltänaval asuv kortermaja pakub palju privaatsust. Elamus valmivad stiilsed ja mugavad 1-4-toalised korterid, millest enamikel on kauni vaatega rõdu või terrass. Arenduse teeb huvitavaks selle kahe tasapinnaline vorm, eristades seda selgelt teistest karplikest uusarendustest.

Uusarendusega tutvu lähemalt SIIN.

Mõtuse 25.
Mõtuse 25. Foto: KV.EE

Oru 2

Tallinna lauluväljaku kõrvale kerkivad peagi väga erilised risttahukakujulised eramud, mis on viimistletud eriti peente materjalidega. Hoone välisilme ja materjalikäsitlus on duaalne – heleda dolomiitviimistlusega fassaadi liigendavad tumehallid korrapäratu paigutusega prantsuse rõdud, korrused joonistavad välja metall-liistud ja akende all must graniit. Jah, väga nooblid karbid.

Uusarendusega tutvu lähemalt SIIN.

Oru 2.
Oru 2. Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles