Patarei merekindluses esietendub reede õhtul maagiline valgussõu

Kodu.postimees.ee
Copy

Patarei merekindluse ajaloolistel müüridel saab alates sellest reedest vaadata maagilist valgusetendust, kus valgus saab pimedusest ja varjudest võitu. 

Valguskunstnik Aleksander Sprohgis lõi spetsiaalselt Patarei merekindluse jaoks installatsiooni ning Mihkel Kallaste etenduse, milles visuaalne näitemäng on kombineeritud muusikaga, kus uuema aja palad on valatud klassikalise muusika võtmesse.

«Nüüd kui sügisene kaamos on saabunud ja pimedus võtab võimust, saab aina olulisemaks valguse roll,» ütles Patarei merekindluse tegevjuht Urmas Sildnik. «Andsime noortele kunstnikele võimaluse luua Patarei merekindluse seintele hubase, sooja ja visuaalselt põneva valgusmängu, mis tooks õhtusel jalutuskäigul linnarahva mere äärde valgusmerd nautima.»

Korstnaplatsil toimuvat valgusshowd saab vaadata mahukal parkimisplatsil nii autost kui ka hajutatult vabas õhus.

Patarei merekindlus oli külastajatele avatud juba sel suvel, kus toidutänava õdusates söögi- ja joogikohtades sai nautida häid maitseid, saada osa erinevast üritustest ja külastada rahvusvahelist kommunismiohvrite mälestusmuuseumi. Sealsamas gorži hoovis saab ka peale valmimist olema läbipaistva katusega kaetud ja väärikate müüridega ümbritsetud toidutänav.

Valgussõu esmaettekanne on reedel, 12. novembril kell 19 Merekindluse korstnaplatsil. Seejärel saab etendust näha iga päeva täis- ja pooltunnil kella 17-23ni. Viieminutilist valgusetendust saab vaadata 2022. aasta veebruarini ning on vaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles