Hüvasti Maa! Bezos väidab, et varsti elame orbiidil ja koduplaneedist saab spaa

Kodu.postimees.ee
Copy
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: Tony Gutierrez/Scanpix

Miljardär Jeff Bezos väidab, et kõigest mõne sajandi pärast sünnivad inimesed kosmose avarustes ja sealsete inimkolooniate asukad külastavad Maad ainult puhkuse veetmiseks. 

Amazoni ja kosmoseturismifirma Blue Origini asutaja, tegi ootamatu ülesastumise USA pealinnas, Washington DC-s, toimunud konverentsil «2021 Ignatius Forum». Seal rääkis Bezos, kuidas inimesed hakkavad tulevikus elama planeet Maa orbiidi ümber tiirlevates hiiglaslikes silindrites, vahendab Daily Star.

Kosmosesilindrites hakkavad olema iseseisvad ökosüsteemid – jõed, järved, metsad ja isegi metsloomad. Iga silinder oleks omakorda koduks miljonitele inimestele. Neis ei pea ka ilma või looduskatastroofide pärast muretsema, kuna kõiki tingimusi on võimalik vastavalt vajadusele reguleerida. 

«Paari sajandi pärast sünnib kosmoses palju inimesi, ning see saab olema nende esimene kodu. Nad elavad kosmosekolooniates ja külastavad Maad samal põhjusel, miks meie külastame näiteks Yellowstone'i rahvusparki,» rääkis Bezos konverentsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles