Uurimistöös selgus, et just neil aegadel ei viitsi keegi koristada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Korras kodu on üks imeline asi, kuid selleni jõudmine ei ole mingi meelakkumine. Värskes uurimistöös tehti selgeks, mida keegi koristamiseks peab ja kuna seda tehakse. 

Inimeste koristamisharjumuste väljaselgitamiseks, korraldas tehnoloogiahiid LG Electronics USA-s küsitluse, millest võttis osa üle kahe tuhande inimese. Selgus, et enamik neist koristab oma elamist seitse korda kuus. Ühe koristustuuri käigus pesti enamasti põrandaid ja nõusid ja võeti tolmu. 

Huvitav on aga see, mis aegadel inimesed koristavad. Tuleb välja, et enamik eelistab koristada laupäeva hommikuti, kuid pühapäeva õhtul ja esmaspäeva hommikul ei koristavad ainult mõned üksikud.

Veel selgus, et erinevate koristustööde jaoks eelistatakse kindlaid aegu. Näiteks eelistab enamus tolmuimejaga tolmu võtta ning vetsupotti ja põrandaid pesta päevasel ajal. Õhtul eelistatakse vaiksemaid koristustöid nagu näiteks köögipindade puhastamine ja nõude pesemine. Leidus ka kodutöid, mille tegemisel kindlat ajalist eelistust välja ei kujunenud, nendeks on pesu pesemine ja tolmu võtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles