EKSPERIMENT Vesine lugu: külmutatud juurvilja vedelikusisaldus varieerub mitu korda (1)

Copy
Pärast tootjate soovituste vastast sulatamist heitis Marek Strandberg toimetuserahva rõõmuks köögiviljad tulisele pannile.
Pärast tootjate soovituste vastast sulatamist heitis Marek Strandberg toimetuserahva rõõmuks köögiviljad tulisele pannile. Foto: Mihkel Maripuu

Mu käes on jäine ja krabisev pakk külmutatud köögivilja ühelt tuntud tootjalt, täpsemalt brokolit. Pakendile on kirjutatud komakoha täpsusega, mida kõike toode sisaldab, kui palju on seal küllastunud rasvahappeid, valkusid, süsivesikuid ja soola. Kuid ma ei märka, et kusagil oleks grammides või milliliitrites märgitud vett, mis on külmutatud juurvilja ustavaks saatjaks Postimehe teadustoimetaja Marek Strandbergi tähelepaneku kohaselt.

Muidugi sisaldavad kõik taimed vett. Isegi inimene koosneb veest umbes 60 protsendi ulatuses. Kuid Strandberg ütleb, et külmutatud köögivili sisaldab vett rohkem, kui peaks. See tulenevat viisist, kuidas köögivilja on pakendatud ja pakendamise eel töödeldud, ning varieeruvus bränditi olevat suur. Strandberg teab, sest ta kasutab külmutatud köögivilja sageli. Ta oskab sellest nii mõndagi maitsvat valmistada.

Ühest pakist jääb sõelale napilt üle poole

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles