PILDID ⟩ Eesti ehitussektor valis välja oma lemmikud

Kodu.postimees.ee
Copy
Ajamaja.
Ajamaja. Foto: Andres Raudjalg

Teisipäeval aset leidnud ehitussektori aastakonverentsil «Ehitus 2022+: E-horisont» kuulutati välja «Aasta ehitusprojekt 2021» laureaadid. Parimaks hooneks kuulutati Rotermanni Ajamaja ning rajatiseks Vanasadama Admiralisild.

Rotermanni Ajamaja peaprojekteerijaks on Nordecon AS ning arhitektuurse lahenduse autoriks KOKO arhitektid OÜ. «Kiidan arendajat julge lähteülesande andmise eest rekonstrueeritava hoone põimimisel modernse hoonega ning arhitekte sedavõrd ilusa vormi koostamisel, mis jääb linnapildis kõigile silma», ütles Nordecon AS hoonete projekteerimise osakonna juht Madis Kerner auhinda vastu võttes. «Samuti tänan projekteerijaid ja Nordeconi kolleege ühise meeskonnatöö eest,» lisas Kerner.

Ajamaja.
Ajamaja. Foto: Andres Raudjalg

«Ajamaja loob nähtava sissepääsu Rotermanni kvartalisse, hoone lõpetab tuntud kvartali taaselustamise. Arhitektuurselt võtsime arvesse kvartali rütme ja komponeerisime uued hoonemahud selgelt ja julgelt vanade müüridega visuaalselt toimivaks koosluseks. Ehituslikult keerulisemat kohta Tallinnas on päris raske leida» lisas KOKO arhitektid OÜ partner Andrus Kõresaar.

Ajamaja.
Ajamaja. Foto: Andres Raudjalg

Parimaks rajatiseks valitud Admiralisilla peaprojekteerijaks on EstKonsult OÜ, silla rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võidutöö autoriks Hollandi arhitektuuribüroo Plein06 ning võidutöö põhjal koostas silla põhiprojekti SIA Witteveen+Bos Latvia. «Oleme tunnustuse üle väga õnnelikud,» ütles EstKonsult OÜ ehitusinsener Jürgen Einpaul oma tänukõnes. «Lühikese ajaga tuli kõik silla olulised detailid üle kontrollida ja tööjoonisteks vormistada, mis oli suur väljakutse. Saime sellega siiski edukalt hakkama,» lisas Einpaul.

Admiralisild.
Admiralisild. Foto: KMG inseneriehituse AS

Võitjad kuulutas välja Eesti ehituskonsultatsiooniettevõtete liidu (EKEL) juhatuse esimees Keijo Vaher ning auhinnad andis laureaatidele üle majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles