Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Sügavkülmikusse tekkinud jää teeb paksu pahandust

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sügavkülmikusse kogunenud jää eritab ebameeldivat lõhna ja võib toidukvaliteeti mõjutada.

Ajapikku sügavkülmiku seintele kogunenud niiskus muutub jääks ning mõjub halvasti nii sügavkülmikule endale kui ka selle sees olevale toidule. General Electric kirjutab, et jää tekib, kui niiskus puutub kokku sügavkülmiku jahutuskehaga. Põhjuseid, miks see juhtub, on mitu.

Näiteks võib seda põhjustada sügavkülmiku ukse pidev avamine ja sulgemine või paremaid päevi näinud isolatsioon, mis sügavkülmikut väliskeskkonnast eraldab. Lisaks võib niiskus tekkida, kui sügavkülmikusse asetatakse soe toit, mis tõstab sügavkülmikus oleva õhu ning sellega kokku puutuvate asjade temperatuuri. Seega tasub alati toit enne sügavkülma toppimist maha jahutada.

Tagasi üles