Saue Riigigümnaasiumi õuele kerkib omanäoline kunstiteos

Kodu.postimees.ee
Copy
«Kas sa koera oskad teha!?»
«Kas sa koera oskad teha!?» Foto: Riigi Kinnisvara AS

Laagris asuva Saue Riigigümnaasiumi kunstikonkursi võitis taies «Kas sa koera oskad teha!?» Võistlustulle astunud 19 töö hulgast, pidas žürii parimaks pilkupüüdva maamärgi kavandi, mille autoriteks on Oliver Soomets ja Argo Männik.

Kunstikonkurss korraldati Laagri gümnaasiumile, mis alates 13.08.2021 kannab nime Saue Riigigümnaasium. Hoone esisele haljasalale kavandatud maamärk on pilkupüüdev, mitmekihilise tähendusega, heades proportsioonides nelja meetri kõrgune terasest skulptuur. Teose kujundikeel loob tundliku kompositsiooni ümbruse ja koolihoone planeeringuga, toob maastikku vertikaalset liikumist ja dünaamilisust.

Žürii sõnul ärgitab võidutöö «Kas sa koera oskad teha!?» loovusele ning võimele näha ja väljendada ennast loominguliselt ja mänguliselt. Võidutöö autorid Oliver Soomets ja Argo Männik on Eesti Kunstiakadeemias hariduse saanud arhitekt ja metallikunstnik.

Autorite sõnul on nad kunagised EKA tudengipõlve toakaaslased, kes on aastate jooksul nii tandemina kui ka eraldi loonud õige mitmeid avaliku ruumi taieseid. Mõtted lendavad universumis ringi ja koos on neid ilmselt kergem kinni püüda. Kunst on näha kunsti asjades, kus seda nagu pealtnäha pole. Kas loodav skulptuur on nüüd lind või loom? Autoreid paelub mõte avatud vaadetega õpetajatest, nende oskuses leida teemades huvitavaid tahke hallidelt äärealadelt ja näha asju hoopis mõnest teisest küljest, mis pole konventsionaalsetes teadmistes kinni.

Kunstikonkursi võidutöö autoritelt tellitava teose maksumus ilma käibemaksuta on 63 500 eurot. Võidutöö „Kas sa koera oskad teha!?“ valmib 2022. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles