VIDEO ⟩ Tallinna totrate ristmike eksperiment: kui kaua läheb, et üle tee saada? (3)

Copy
remo_sebrad1.mp4
remo_sebrad1.mp4 Foto: Pilt videost

Kirjakasti potsatanud kiri Tallinna jaburatest ristmikest pani mõtlema. Tõesti, ka mina olen pidanud fooritule taga kaua ootama ja vaatama, kuidas autod rõõmsalt mööda vuravad. Jalakäija külmetagu mõnuga.

Ei jäänudki muud üle, kui ajurakud tööle panna ja üks väike eksperiment teha. Ületame väga teadlikult Tallinna nõmedaid ristmikke jalakäijana.

Vaata videost, kui kaua iga ristmiku ületamine aega võttis ning mis tundeid see tekitas!

Ristmike, eriti jalakäijavaenulikke ristmikke, jagub Tallinnas palju. Kõiki poolteaduslikult katsetada ei jõua ja ausalt öeldes pole ka mahti. Juba ühe sellise kadalipu läbimine viib endast välja. Seega valisime kolm: Kristiine keskuse, Toompuiestee-Tehnika ja Juhkentali tänava lõpus (nn bussijaama ristmik) oleva ristmiku. 

Miks need kolm? Vastus on väga lihtne. Iga valitud ristmik eraldab kahte või rohkemat kohta või asutust, mida palju külastatakse. Lisaks on iga valitud ristmik nii-öelda erineva raskusastmega ehk ületada tuleb kas ainult mõni üksik või palju ülekäiguradasid. Kuid üks asi on neil kõigil ühine – elusana ja seadusi rikkumata teisele poole teed jõudmine võtab ikka totralt palju aega. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles