Kui palju sööb sakslane liha ja joob õlut peale?
Sakslased on kindlad usus, et nende maal on võimatu läbi viia keeluseadust. Sakslane on hea tilga sõber, olgu selle nimi siis vein, õlu või naps. Hiljuti avaldas Saksa riigi statistikaamet arvustiku selle kohta, kui palju iga aasta Saksa kõridest alla valatakse joovastavaid jooke ja see hulk ei ole väga väike.
Pärast sõda läks Saksa õlletarvitamine silmatorkavalt tagurpidi, sel lihtsal põhjusel, et müügile lasti õlu, mis põrmugi ei vastanud ennesõjaaegse õlle headusele. Praegu on aga asi niivõrd paranenud, et Saksa õlu nii sise- kui väljamaal on leidnud laialist tarvitamist.
1925. aastal oli Saksamaal 16 491 õllevabrikut, väiksel viisil õllevalmistajad välja arvatud. Neis vabrikuid kulutati 1926. aastal 8 878 590 doppelttsentneri linnaseid ja 56 480 doppelttsentneri suhkuraineid (doppelttsentner – 100 kilo). Üldse maksustati Saksa tolliameti poolt 48 327 000 hektoliitriline õllehulk. Õllemaksu seadus eraldab peavürtsisisaldavuse järele neli õllesorti: lihtõlu, kõrtsiõlu, täisõlu ja kange õlu. Ülalmainitud riigi poolt maksustatud õlle hulgast oli 95 prots. täisõlut.
Statistika näitab, et peaaegu tervel Saksamaal valmistatud õlu sisemaal ära tarvitatakse. Iga inimese kohta tuleb aastas 76,2 liitrit õlut. 1924. aastal oli vastav hulk 60,7 liitrit.
Peale selle on viimasel ajal kasvanud ka õlle sissevedu Saksamaale. 1925. aastal veeti sisse 186 000 hektoliitrit õlut, mis tuli peaasjalikult Tsheho-Slovakkiast. Inglismaalt veetakse sisse peaasjalikult porterit ja ale'i ja Poolast Grätsi õlut.Kange õlle tarvitamine langeb peaasjalikult talvele, jaanuarist kuni märtsikuuni.