Tuleohutusnõuetele mittevastav korsten tekitas Harku vallas paksu pahandust

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Korstnast tuleb tumedat suitsu. Pilt on illustreeriv.
Korstnast tuleb tumedat suitsu. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm/Postimees Grupp

29. novembril kell 11.36 said päästjad väljakutse Harku valda Paldiski maanteele, kus naabrid märkasid, et ühe eramaja korsten põleb.

Päästjate saabudes korstnast leeki enam näha ei olnud, küll aga tuvastas päästemeeskond isolatsioonimaterjali hõõgumise korstna ja seina vahel, mis sai kustutatud kella 12.23 paiku. Kuna korsten ei vastanud tuleohutusnõuetele, keelasid päästjad elanikul, kes õnnetuses viga ei saanud, küttekolde edasise kasutamise.

Päästeamet tuletab meelde, et tuleõnnetuste vältimiseks peavad enne kütteperioodi algust saama korda nii majade ahjud kui ka korstnad. Küttesüsteem peab olema iga-aastaselt hooldatud ning selle korrasolekut peab regulaarselt kontrollima kutseline korstnapühkija.

Vajadusel saab kutselise korstnapühkija kontakti päästeala infotelefonilt 1247. Korstnapühkijal peab kindlasti olema kehtiv kutsetunnistus, mille olemasolu saab kontrollida Kutsekoja veebilehelt www.kutsekoda.ee.

Kutselise korstnapühkija akt annab majaomanikule kindluse küttesüsteemi tehnilise korrasoleku kohta. Õnnetuse korral on võimalik kindlustushüvitise saamiseks tõendada, et küttekolded olid hooldatud. Seepärast tuleb akt kindlasti säilitada.

Kodu tuleohutuse kohta saab lisainfot veebilehelt www.kodutuleohutuks.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles