Viimsi kasvab! Eesti kõige uuenduslikumasse elurajooni luuakse 176 perekodu (1)

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Väike Taani uusarendus.
Väike Taani uusarendus. Foto: Apex AB

Elamuarendusega tegelev Avalon Estates OÜ puhub Viimsisse, Äigrumäele uue elu sisse, luues ainulaadse elukeskkonna 176 perele, kes kõik saavad ise oma kodu kujundamisel kaasa rääkida. Uus arendusala hakkab kandma nime Väike Taani ja paistab teiste seast silma oma uuendusliku kontseptsiooni poolest.

Uus arendus koosneb 101 eramajast, 29 ridaelamuboksist, 46 korterist, lasteaiast, puhke-, sportimise- ja rekreatsioonialadest ning paljust muust, mida üks perekond eluks vajab. Kui siiani on olnud paljude uusarenduste praktika inimeste raamidesse surumine tüüplahenduste näol, leiab Avalon, et inimese kodu on peegeldus temast endast ja arendaja ei saa öelda, milline lahendus on ainuõige.

Väike Taani uusarendus.
Väike Taani uusarendus. Foto: Apex AB

Uus elamurajoon eristub teistest just oma kontseptsiooni poolest, nimelt Avalonile teadaolevalt Eestis teisi selliseid ei olegi. Suur rõhk on Väike Taani elurajoonis just arhitektuursetel lahendustel, nii hoonete kui ka maastikuarhitektuuri mõttes, sest eristutakse klassikalistest põllupealsetest arendustest. 

Väike Taani ehitustööd algavad juba 2022. aasta esimeses kvartalis ja esimesed majad valmivad 2023. aasta suvel. Arendus sobib hästi inimestele, kes ei soovi elada linnast väga kaugel, kuid kes peavad lugu rahust ja vaikusest. Arendatav ala varustatakse uute ligipääsuteede, tehnovõrkude ja ühistranspordi ühendusega. Samuti pakub loodav kodukant võimalust elada looduse keskel, sest vaid mõne kilomeetri kaugusele jääb Soosepa raba ning Pirita terviserajad.

Väike Taani uusarendus.
Väike Taani uusarendus. Foto: Apex AB

Hoonete arhitektuurse lahenduse autor on Apex Arhitektuuribüroo koosseisus Signe Kits, Martin Lepplaan, Märt Maripuu, Ove Ott ja Silver Soe. Avalik müük Väike Taani elamurajoonile algab lähiajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles