10 huvitavat säästunippi kaasmaalastelt

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kiire hinnatõusu on pannud põntsu paljude rahakotile. Iga nõks, mis aitab mõne euro säästa, kulub praegusel ajal kindlasti ära. Seega sukeldusime Perekooli foorumi – ehk on sealsel rahval väärt mõtteid jagada.  

Perekooli foorumi usinad Käod jagavad omavahel raha säästmise nippe. Foorumile omaselt on ka selle postituse all läinud tuliseks aruteluks, kuid selle vahelt leiab nii mõnegi huvitava säästunipi. Siin on kümme põnevat nippi, mille abil Käod raha kokku hoiavad:

  1. Mina panen nõudepesumasina tööle kella kolmeks öösel, siis on kõige odavam elekter.
  2. Meie neljaliikmeline pere käib hommikul järgemööda vetsus, aga vee tõmbab peale viimane inimene. Kokkuhoid on kuus oma viis eurot kindlasti.
  3. Meie kokkuhoiunipp on vist, et meil on raha ja tänu sellele saame osta mitte siis, kui on hädavajadus, vaid kui on soodne osta.
  4. Ei põlga odavamaid lihalõike ja rupskeid. Õigesti ja pikalt keedetud puljong kontidest-kõõlusest-kelmetest on üks kõige tervislikum söök üldse. Filee on enamasti tuim ja igav, loomas on palju paremaid palu.
  5. Mul pole ühtegi laudlina – ei jõuluteemalist ega neutraalsetki. Ka kardinaid mul ei ole. Magamistubades on rulood – 12 aastat samad – ei näe põhjust ka nende väljavahetamiseks.
  6. Maitsetaimi kasvatan ise nii palju kui võimalik, mõned kuivatan, mõned külmutan. Mida ise kasvatada ei saa ja tihedalt kasutan, ostan suures pakendis.
  7. Mina olen tohutult kokkuhoidlik inimene. Nipid on täitsa tavalised – vaata alati kilo/liitri hinda ja osta odavama. Kõiki toidu- ja esmatarbeasju ostan alati ette, kui on parasjagu soodukaga müügis, siis kohe võtan ja mitu tükki.
  8. Mina siis ilmselt hoian kokku lõhnade arvelt. Mulle on nii 10-aastase vahega kingitud kaks pudelit. Sellest kogusest jätkub mulle ilmselgelt surmani. Igapäevaselt parfüümi kasutada on minu jaoks välistatud, see on ikkagi pidulik asi.
  9. Kuna mees tahab iga jumala toidus liha, hakkasin kokkuhoiu jaoks liha kogust vähendama kastmetes ja pajaroogades. See on aidanud meil mõlemal ka kaalust alla võtta.
  10. Pesuvahendid tulevad suures pakendis, enamasti realiseerimiskeskusest ja seal on valikut küll. Igatahes pole pesu mustaks jäänud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles