Maalihe neelas külast jalgpalliplatsi suuruse maalapi

Kodu.postimees.ee
Copy
Mundesley'i külas toimus maalihe.
Mundesley'i külas toimus maalihe. Foto: Paul Glenn / SWNS / Scanpix

Mundesley küla majaomanikke ootavad ees närvilised jõulud. Liivakivist pangal asuvast külast vajus suur tükk merre ning mitu maja on maalihke tõttu panga servale ohtlikult lähedal.

Kohalike sõnul oli merre vajunud maatükk jalgpalliväljaku suurune. Rannavalve on elanike rahustamiseks öelnud, et vähemalt praegu pole ohtu, et ükski maja merre vajuks. Norfolki maakond on käivitanud seitse miljonit naela maksva plaani, mille eesmärk on erosiooniohus olevate pankade kindlustamine, et selliseid juhtumeid enam aset ei leiaks. 

Mundesley'i külas toimus maalihe.
Mundesley'i külas toimus maalihe. Foto: Joe Giddens / Scanpix

Maalihe ei ole aga seal elavaid inimesi kuigi heidutanud. Panga servale ohtlikult lähedal asuvate majade elanikud rõhutasid, et tahavad oma kodudesse jääda ning mingit plaani lahkuda neil ei ole. See on ka arusaadav, kuna tegemist on väga populaarse suvituspiirkonnaga. 

Panga serval elava Lynne Hammond räägib Daily Mailile, et maalihe pidi varem või hiljem toimuma ning et siin elades tuleb sellise asjaga arvestada. «Minu meelest on nüüd selliste asjade pärast muretsemine mõttetu,» lisab ta. 

Rannavalve esindaja sõnul erodeerub Ühendkuningriigi rannik pidevalt ning maalihete ja nende suuruse ennustamine on pea võimatu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles