UURING ⟩ Vaata, milline on Eesti populaarseim kiirtoidukoht!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Socio Uuringukeskuse värskest ülevaatest selgub, et kiirtoiduturul käib küll tihe võitlus, aga esikolmik püsib vaatamata koroona-aasta turbulentsile muutumatuna.

Ka 2021. aastal on eestimaalaste kõige soositum kiirtoidu söögikoht Hesburger (nii arvab keskmiselt 29 protsenti vastajaist), järgnevad McDonald’s (23 protsenti) ja Circle K (12 protsenti). Viimaste aastate uued tulijad turul – Burger King ja KFC – on lemmikuks 3–8 protsendile vastajaist. Ühtlasi on Hesburger tarbijate eelistatuim kiirsöögikoht lõunapausiks.

75 protsenti eestimaalastest külastavad kiirtoidukohti kiire ampsu saamiseks ja neil juhtudel pöördutakse ennekõike Hesburgerisse või Circle Ksse. Kui aga soovitakse minna einestama kas pere või sõpradega, otsustatakse kiirtoidukohtadest enamasti Hesburgeri või McDonald’si kasuks.

Hesburgeri eelistamise taga on uuringu põhjal hinna ja kvaliteedi suhe, mida hinnatakse teistest kõrgemaks. Lisaks tõstsid vastajad esile restoranide häid asukohti, lühikest ooteaega ja klientide väärtustamist.

Kiirtoidukoha valimisel peab 91 protsenti eestimaalastest oluliseks toidu maitsvust ja korrektset käitlemist, ligi 80 protsenti toorainete kvaliteeti ning taskukohaseid hindasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles