Kodune jõulupidu lihtsate sammudega!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Nicole Michalou / Pexels

Jõulupeoks ettevalmistumine tähendab nii söögitegemist kui lõbutsemist. Ja üheskoos on see kohe eriti tore. Loo ruum, kus nii väikesed kui ka suured pereliikmed ja sõbrad saavad seda kogemust südamest nautida. IKEA on kirja pannud viis lihtsat sammu, kuidas seda teha.

1. samm: loo õige meeleolu

Soovid luua muinasjutulise metsatuka? Tee see teoks kokkupandavate piparkoogimajadega. Sea küpsetatud osad kokku ning kaunista glasuuri ja maiustustega. Need imearmsad majakesed sobivad suurepäraselt nii magustoiduks kui ka jõulupuu või pühadelaua kaunistusteks.

2. samm: hakka küpsetama

Kas sina kujutad ette jõulupidu, kust puuduvad kodused koogid? Meie ka mitte. Koogitegu läheb pingevabalt, kui olemas on õiged vahendid, näiteks lahtikäiv koogivorm ja roostevabast terasest spaatlid. See, millised maitsvad koogid sinu köögis valmivad, on juba sinu teha.

3. samm: serveeri stiilselt

Esitle oma maitsvat loomingut väärikalt. Alusta söögilauast, millel on sujuv pikendusmehhanism, ja lisa vajalik hulk toole, taldrikuid ja klaase. Ja ära kindlasti unusta detaile, nagu kokkusobivad tekstiilid ja kaunistused, millel on suur roll kauni ilme loomisel.

4. samm: tee kõigile ruumi

Sõna otseses mõttes kõigile. See puhtaks pühitav lauamatt on lihtne, praktiline ja igihaljas kaaslane kõigile väikestele sööjatele – olgu nad siis kahe- või neljajalgsed.

5. samm: üllata külalisi magusa suutäiega

Pisikesed purgid, mis on pungil kuivatatud puuviljadest ja marjadest, omatehtud küpsistest või headest kommidest, võivad olla erilised kingitused sinu külalistele. Midagi, mille nad saavad endale ja mida mäletatakse ka siis, kui jõulupidu on juba ammu möödas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles