RETSEPT Talvine vitamiinipomm ingveri-õuna smuuti

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Smuuti ingveri ning õuntega. Pilt on illustreeriv.
Smuuti ingveri ning õuntega. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tänane smuutiretsept on talvele kohaselt tummine õunu ja ingverit sisaldav vitamiinipomm, mida saab valmistada nii soojalt kui külmalt. Tervislikkust ja maitset lisab ka põletikuvastase toimega kurkumipulber.

Kui soovid valmistada sooja smuuti, siis kasuta külma vee asemel kuuma ning ära lisa retseptile jääkuubikuid. Teine võimalus on valmistada smuuti toatemperatuuril veega ning hiljem mõnekümneks sekundiks mikrolaineahju panna.

Kurkumi-õuna-ingverismuuti
(välja toodud kogusest jätkub ühele)

Vaja läheb:

  • 2 keskmist õuna
  • poole sentimeetri paksune viil ingverit
  • pool teelusikatäit kurkumipulbrit
  • tassitäis jääkuubikuid (kui soovid külma smuutit)
  • tassitäis vett
  • soovi korral supilusikatäis vahtrasiirupit või mett magustamiseks

Valmistamine:

  1. Koori õunad, võta välja südamed ning lõika väikesteks tükkideks.
  2. Pane kõik koostisosad blenderisse.
  3. Püreesta kuni segus pole enam tükke.
  4. Vala serveerimiseks klaasi.
  5. Naudi värskena või säilita külmikus kuni kaks päeva.

Retsept on pärit siit.

Tagasi üles