Uus Hiltoni hotell ikka tuleb

Kodu.postimees.ee
Copy
Uus hotell kerkib vana kinohoone asemele.
Uus hotell kerkib vana kinohoone asemele. Foto: Arhitekt Tõnis Tarbe

Hiljuti kirjutas Postimees, et rahvusvahelise Hiltoni hotellikompanii alla kuuluva Hamptoni brändi hotell jääb endise Eha kinohoone kohale ehitamata. Nüüd aga selgub, et hotell siiski tuleb.

Uus Hampton by Hilton tuleb Tallinna Tartu maantee 49 asuva kunagise kino ja praegu kaubanduskeskuse asemele. Arendaja alustab peagi läbirääkimisi uue ehituspartneri leidmiseks ja loodab ehituse käivitada 2022. aastal.

Kinnistu omaniku ja hotelli arendaja GVP Invest Estonia OÜ esindaja Sigitas Daugnorase selgitusel on 2020. aasta kevadel alanud ja kogu maailma tänaseni mõjutav koroonapandeemia suuresti põhjus, miks hotelli ehitamine peatati. Samuti pandi Merko Ehitusega koostöölepingu sõlmimisel paika tähtaeg, et ehitusega alustatakse poolteise aasta jooksul, mis aga äsja läbi sai, ja mille tõttu koostööleping poolte kokkuleppel lõpetati.

«Pandeemia mõjutab turismi- ja hotellindusturgu endiselt, kuid oleme veendunud, et maailm kohaneb olukorraga ja turud taastuvad. Samuti on meil veel paar aastat aega ettevalmistusteks, kuniks rahvusvahelised- ja ärireisid oma varasema taseme taastavad. Kõike seda arvesse võttes otsustasime projektiga jätkata ja avada Hampton by Hilton hotelli Tallinnas enne 2024. aasta algust,» selgitas Daugnoras.

Tallinna Linnaplaneerimise Ametilt 2019. aasta juunis ehitusloa saanud projekti järgi, mille arhitekt on Tõnis Taube, kerkib Tartu maantee ja Jakobsoni tänava nurgale põhiosas viie ning osaliselt kuue korrusega ja 185 numbritoaga hoone. Praegune keskus lammutatakse.

Hampton by Hilton on keskklassi hotellibränd, millel on ligi 2680 hotelli 31 riigis üle maailma. Balti riikides esimese Hampton by Hilton hotelli operaatoriks saab Apex Alliance Hotel Management, mis hetkel opereerib Lätis, Leedus, Poolas ja Rumeenias üheksat erinevat Hiltoni ja Marriotti kaubamärgi hotelli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles