UUS TASE ⟩ Džinni destilleerimisest üle jäävad kadakamarjad jõuavad nüüd juustu sisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Crafter’s Juniper juust.
Crafter’s Juniper juust. Foto: Liviko/Andre juustufarm

Andre juustufarmi ja Liviko koostöös valmivas juustus Crafter’s Juniper kasutatakse džinni destilleerimisest järele jäävaid kadakamarju.

«Oleme Livikos mõelnud välja ainulaadse lähenemise, kus kasutame ära džinni destilleerimisest alles jäävad kadakamarjad ja ekstrakti. Laborianalüüsidest selgus, et need kadakamarjad sisaldavad väärtuslikke mineraalaineid ja lausa veerandi marjadest moodustavad kiudained. Juustuga Crafter’s Juniper viime toiduainetööstuses tootmisjääkide uuesti kasutamise järgmisele tasemele. Loodan, et inspireerime ka teisi tootjaid sarnaselt uusi maitseelamusi looma,» ütles Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Andre Juustufarmi perenaise Erika Pääbuse sõnul oli ettevõte Liviko ettepanekust lisada džinni valmistamiseks kasutatud kadakamarju farmi juustu sisse kohemaid huvitatud. Peagi oli ka juba esimene partii kadakamarja tükikestega juustu laagerdumas ja selgus, et kadakamarjade pisut mõrkjas maitse sobib Gouda tüüpi juustu maitseomadustega suurepäraselt.

Kadakamarjade kasutamise skeem.
Kadakamarjade kasutamise skeem. Foto: Liviko/Andre juustufarm

«Õrnalt kadakamarjase maitsega kreemjas juust Crafter’s Juniper valmib, nagu teisedki meie juustud, õnnelike ja puhtal toidul lehmade piimast, mida rikastasime kuivatatud kadakamarjadega,» lisas Pääbus.

Kadakamarjad üllatavad tegijate sõnul ikka ja jälle oma rikkalike maitseomadustega. «Oleme leidnud kolm eristuvat maitsenüanssi ja nii avanevad väärt marjade värsked, mõrkjad ja ka pisut puidused maitsed kõigis kolmes tootekategoorias täiesti eri nurga alt. Kui Crafter’s džinn on destilleeritud, valmistame alles jäävast maitserikkast ekstraktist Re-crafted Crafter’s kihisevad käsitööjoogid. Seejärel jõuavad needsamad kadakamarjad Andre juustufarmi imemaitsvasse juustu, mis sobitub suurepäraselt ka klassikalise džinnikokteili kõrvale,» sõnas Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles