TOP20 Eesti kodus möllavad kired ja liiguvad jõhkrad rahad - loe ise!

Kodu.postimees.ee
Copy
Lauri Pedaja kolis maale elama, aga kõik ei sujunudki nii hästi nagu alguses paistis. Lauri jagas kõike julgelt ja varjamata ning see läks Postimees Kodu lugejatele korda.
Lauri Pedaja kolis maale elama, aga kõik ei sujunudki nii hästi nagu alguses paistis. Lauri jagas kõike julgelt ja varjamata ning see läks Postimees Kodu lugejatele korda. Foto: Remo Tõnismäe

Siia on koondatud Postimehe kodutoimetuse kõige loetumad lood 2021. aastal. Meeleolukas aasta algas meie portaalis ühe ning lõppes sootuks teise nime all. Nii nagu varasematel aastatel, oli ka tänavu koduportaali aasta kõige loetumate lugude seas palju kinnisvaraga seonduvat. 

1. PILTUUDIS 〉 Välismaalasele ei mahu Tartu üürikorteri planeering pähe: esimest korda elus näen midagi sellist!

Sotsiaalmeedia platvormil Reddit arutleti agaralt Tartu üürikorteri planeeringu üle. Tuleb välja, et meile tuttavat ja mõnele isegi kodust pinnalahendust ei ole võõrsil varem nähtud.

2. Maja renoveeriv Lauri Pedaja küsib nõu: minna kohtusse või mitte?

Lauri Pedaja.
Lauri Pedaja. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Grupp

Enam kui üheksa kuud tagasi vana maja ostnud ja kihlatuga maale kolinud näitleja ja sisulooja Lauri Pedaja seisab kodu renoveerides silmitsi üha uute väljakutsetega. Kuna halbu üllatusi sajab sisse uksest ja aknast, siis oli mees suure dilemma ees: kas pöörduda oma õiguste eest seismiseks kohtusse või mitte?

3. Krista Lensin pani kodu müüki: tegelikult ei taha sealt üldse ära kolida!

Krista Lensini Viimsi korter.
Krista Lensini Viimsi korter. Foto: Krista Lensin

Seltskonnatäht Krista Lensini elus puhuvad uued tuuled. Küsisime Kristalt kodumüügi tagamaid ja seda, miks ta sellise sammu üldse ette võttis ja kuhu ta järgmisena kolida plaanib.

4. Kinnisvaraostjad on viimasele piirile viidud

Pindi Kinnisvara maakler Anton Novikov rääkis, et ehkki inimestel on hoiuste jääk kõrge ja pangad annavad laenu hea meelega, siis hakkavad aastaga üle kümne protsendi tõusnud korterihinnad üle jõu käima.

5. Tauno Kangro kuulus graniitvilla on jõhkra raha eest müügis

Laitse graniitvilla.
Laitse graniitvilla. Foto: KV.EE

Tallinnast 26 kilomeetri kaugusel asuvale Laitse graniitvillale otsitakse tänini uut peremeest. Graniitvilla kompleks hõlmab viit eri kinnistut, mille kogupindala on ligi 3,2 hektarit. Suursugune villakompleks on müügis 6,95 miljoni euroga.

6. Nii mööda annab panna! 15 eriti absurdset ehitusviga

Usud, et ehitusmehe valikul pole võimalik täielikult ämbrisse astuda, sest elementaarsed oskused on neil kõigil olemas? Eksid rängalt! Pildilugu on tõestuseks, et mõnel mehel pole siiski õrna aimugi, mida ta õige teeb. Vaata ja naera terviseks!

7. PILTUUDIS 〉 Tehisintellekt lõi maali Tallinnast, kuid miski selle juures ei klapi

Tehisintellekt on midagi, mis on oma definitsiooni järgi inimestest üle. Inimese loodud ja kontrollitud tehisaru inspireerib lisaks ulmekirjandusele ka kunstimaailma. Inimvõimete lahendamiseks mõeldud masina intellekt täna inimaju veel ei ületa, mispärast ka veidi tavatu ülesvõte Tallinnast.

8. Varalahkunud muusiku kodu ostnud mees: ma arvasin, et maakler ajab udujuttu

Freddie Mercury.
Freddie Mercury. Foto: Peter Roshler / Mercury Songs Lt/Scanpix

Lääne-Londonis elaval 72-aastasel Ray Edwardsil on au ja uhkus elada muusikamaailma ühe säravaima tähe, varalahkunud Freddie Mercury lapsepõlvekodus. Kolme magamistoaga kahekorruselise eramu omanik arvas selle ostmise ajal, et maakler ajab udujuttu ning mainib Mercury nime vaid müügi edendamiseks.

9. MAITSETUSE TIPP? 〉 20 sisustusvalikut, mis panevad kukalt kratsima isegi kõige disainikaugemad inimesed

Internet on täis imetoredaid lehti, kust koguda inspiratsiooni kodukujundamiseks. Paraku viivad mõned oma loomingulised ideed liiga kaugele ja tulemuseks on katastroof. Viska pilk peale, kuid ära ise sama teed palun mine!

10. Napilt pääsenud Eesti mees tegi kaksiktornide interjöörist haruldasi fotosid

2014. aastal kirjutatud New Yorkeri artikkel annab ülevaate Eesti mehest, kes endalegi teadmata koostas Kaksiktornide interjöörist haruldase arhiivi.  Petrov töötas öövahetuses. See sobis talle: mehel oli ka päevatöö majahaldajana teiselpool Manhattanit, kuid mitte ainult seetõttu. Petrov oli innukas pildistaja ning hilisöise ja varahommikuse inimtühja Kaubanduskeskuse vaated olid suurepärane materjal.

11. VIDEO 〉 Lumekoristus Venemaa moodi

Lume koristamise masinad võivad olla väga efektiivsed, kuid vahel mitte. Tolku pole miskit, kui üles pillutud lumi plärtsti maha tagasi langeb. Täpselt nii juhtus Venemaal, kus lumekoristusmasin kraapis lume maast üles, kuid selle asemel, et see eesoleva veoki kasti loopida, lendab lumi rõõmsalt maha tagasi.

12. PILTUUDIS 〉 Lumme mattunud Vene kummituslinna ei ole ühtegi tagasiteed

Külma tõttu elanikest tühjaks valgunud Vorkuta linn pakkus meile märtsis mõneti trööstitut, ent siiski lummavat vaatepilti. Linna trööstitu minevik ja pidevalt näpistav külm on teinud oma töö: linnaelanike arv väheneb kiiresti ja töötud pagevad parematele jahimaadele, jättes maha nii oma kodud kui ka autod.

13. Toidupoes käinud soomlane lajatab: see tuleb ära keelata!

Soome toidugiganti Fazerit teavad ilmselt kõik, kuid selle marmelaadimaiust Vihreitä Kuuliat tunneb ilmselt vähem inimesi. Redditisse postituse teinud kasutaja valeng1 ei olnud uuest tootest aga kuigi vaimustuses ning kirjutas Redditi keskkonda üles laetud pildi juurde: «Soome tuleks selle eest ära keelata!»

14. Vaid ühe euro eest Sitsiiliasse maja ostnud naine avaldas kainestavad faktid

Ettevõtjast Daniels oli üks esimesi huvilisi, kes 2019. aastal alguse saanud sooduskampaaniast osa võttis. Daniels plaanib veeta vanaduspõlve Sitsiilias, kuid leiab, et paljud on soodsast majahinnast pimestatud. «Inimestele kuluks üks korralik reaalsuskontroll ära. Eurost maja ostes on ju teada, et sind ootavad ees suured ümberkorraldustööd,» märgib ta. Daniels on kulutanud kolme maja remondile tänaseks üle 48 430 euro.

15. VIDEOTUUR 〉 Vaata, milline nägi välja Tartu 1939. aasta suvel!

Eesti filmi andmebaasi eestvedamisel on valminud meeleolukas video 1939. aasta suvest Tartus. Videos hakkavad Artur Rinne laulude saatel muu hulgas silma nii Tartu raudteejaam, Vanemuise teatrihoone, Vabadussild, Tartu ülikooli peahoone ja Kivisild kui ka tolleaegsed uued elamurajoonid. Ehk leiab mõni vilunum silm koloreeritud kaadritelt isegi Tartu vaimu üles?

16. Naera või herneks! 15 katastroofilist kodudisaini

Kodu sisustamine võib olla lõbus kogemus. Saate esile tõsta selle tugevusi, varjata nõrkusi ning muuta see iseenda peegelduseks. Samas võite te korraldada ka korraliku segaduse, pannes tualettpoti kööki ning riputades pesumasina lae alla.

17. STOPP 〉 Arst avaldab eemaletõukava põhjuse, miks peaksid alasti magamisest loobuma

Ameerika arst soovitab kodurahu ja voodikaaslase huvides aluspüksid öösiti jalga jätta. 

@tonyyounmd Why you should never sleep without underpants! #learnontiktok #tiktokpartner #sleep #shart #fart ♬ Pumpkins - Clutch

18. ÕUDUS KUUBIS! 〉 10 korda, mil disainerid on põhjusega nahutada saanud

Teadmata põhjusel teevad mõned disainerid tooteid, mis näevad juba enne kasutamist räpased välja. Kummalise trendiga minnakse kohati nii kaugele, et vaatepildi tunnistajad on lihtsalt pidanud seda netirahvaga jagama. Vaata ja imesta sinagi!

19. PILDID 〉 Kus on loogika? 15 eriti ajuvaba sisekujunduslahendust

Mõnel inimesel lihtsalt puudub praktiline mõtlemine ja allolevad sisekujundusvalikud on selle ehedaks tõestuseks. Viska pilk peale!

20. Kodu kui muinasjutt! Tartus on müüa lummav perekodu

Tartust ligi seitsme kilomeetri kaugusel oli müügis üks tõeliselt hubane perekodu, mis paljude meie lugejate silmad särama lõi. Loodetavasti leidis pesapaik endale väärilised uued omanikud, kellega kodusoojust jagada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles