Ikka veel müüvad: hotell Draakoni hinda lasti poole võrra alla

Kodu.postimees.ee
Copy
Hotell Draakon.
Hotell Draakon. Foto: KV.EE

Juba aastal 2019 kirjutas Tartu Postimees, et Tartu raekoja platsi nurgas asuv Draakoni hotell ja restoranimaja müüakse 14 miljoni euro eest ning müüa on neid kahte maja üritatud aastaid. Nüüd on müügikuulutus uuesti ellu äratatud, kuid hind on seekord poole odavam ehk natuke alla 7 miljoni euro. 

Aadressil Raekoja plats 2 ja 4 asuv kinnistu jääb Tartu südameks oleva väljaku, Toomemäe ja ülikooli ristumiskohta. Hotellist möödub ilmselt iga turist Tartus, seega pole kahtlustki, et tegemist on väga magusa tükiga. Eks see seleta ka küsitavat hinda. Kui aastal 2019 küsiti hotelli- ja restoranimaja eest ümmarguselt 14 miljonit eurot, mis on isegi Tartu kohta üpris krõbe hind, siis nüüd küsitakse selle eest poole vähem ehk 6 950 000 eurot. Ka selle hinnasildi juures on Draakoni hotell üks kalleimaid kinnistuid, mis Tartus müüakse, kui mitte kõige kallim.

Seal tegutsev hotell on võrdlemisi salapärane, ka kohalike seas – kõik teavad, et see seal on, kuid keegi pole seda oma silmaga seest näinud. Kuid hotellibroneeringu lehel Booking on endale tuba võimalik välja üürida küll. Ühele inimesele mõeldud standartoa eest tuleb näiteks tuleva aasta jaanuaris välja käia 97 eurot ööpäeva eest.

Google'i süsteemis on hotellile viiepalliskaalal hinnanguks antud 3,8. Näiteks jättis kolm nädalat tagasi arvustuse Tiina, kes kirjutas: «Suurepärane asukoht, tuba puhas, voodi mugav. Hommikusöök buffeelauas. Igati rahul.» Oma arvustuse jättis ka aasta tagasi Arvi, kes oli Tiinast natuke kriitilisem: «Interjöör oli meeldiv, kuid toa puhtus jättis soovida. Tolm, katlakivi, asjad logisevad kui midagi puudud, oleks tahtmist midagi kohvrisse panna oleks olnud soodustatud. Restoran, baar just kui olemas aga kõht tühi, pea selge kuna teenindajaid võimatu leida.»

Igatahes on mõlemad hooned ehitatud peale 1775. aasta suurt tulekahju, mille tõttu hävis suur osa Tartust. Hooned on kinnistu müügiga tegeleva maakleri Mario Karro sõnul igati heas seisukorras. Praeguse müügikuulutusega saavad huvitundjad lähemalt tutvuda SIIN.

Copy
Tagasi üles