VÕTA ÕPPUST ⟩ Ese, mis paljudes kodudes pühade järel puhastamata jääb

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Suurbritannia puhastusekspert avaldab detaili, mis paljudes majapidamistes, ka kõige suurema puhtusearmastaja kodus, pühadetralli järel puhastamata jääb. 

Suurbritannia koduportaal Ideal Home palus kohalikul puhastuskuningannal Lynsey Crombiel nimetada ühe detaili või mööblieseme, mis inimeste kodudes pühade järel tähelepanuta jääb. 

Crombie usub, et selleks on toolid, millel külalised jõuluõhtul istusid. «Olgu tegu tekstiilist või nahast istumisalustega, kerget puhastust vajavad nad kõik,» ütleb Crombie ning lisab, et häda korral sobib ka tolmuimeja üht või teist tüüpi tooli puhastamiseks. 

Nahast toolide puhul soovitab ta aga kasutada igaks juhuks seebivett ja keskmisest paksemat mikrofiibrist lappi. Nahktooli kuivamise järel on Crombie sõnul oluline see nahahooldusvahendiga läikima lüüa.

Toolide regulaarne hooldus tagab nende pikema kasutusea. Eriti hoolas ja tähelepanelik tuleks Crombie sõnul olla käe- ja peatugede puhastamisel, kuna need kohad määrduvad enim. Toole võiks puhastuseksperdi sõnul võimalikult tihti puhastada ning kasutada selleks puhuks kas tolmuimejat või pehmet harja. 

Plekkide puhul tuleb jälgida, et töötleksid plekki suunaga tooli servast keskele, nii väldid pleki levimist. Crombie soovitab lisaks vältida polstri liigmärgumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles