Miks renoveeriti Sillamäe ajaloolises keskuses asuv maja vahuga?

Nikolai Andrejev
, Rus.Postimees reporter
Copy
Ajaloolist maja parandati ehitusvahuga.
Ajaloolist maja parandati ehitusvahuga. Foto: Lugeja foto

Sillamäe südame arhitektuuriansambel on 1950ndate stalinistliku voolujoone musternäide. Tegemist on haruldase aardega, mis kuulub muinsuskaitse alla. Iga maja vajab aga remonti, ka neil pole sest pääsu. 

Sillamäe elaniku üllatus oli suur, kui ta nägi, et hindamatu väärtusega arhitektuuripärli on lihtlabase OSB-paneeli ja polüuretaanvahaga remonditud. Maja haldusfirma selgitas, et tegemist on ajutise lahendusega.

Kuigi kõigis Sillamäe kortermajades on olemas korteriühistud, vastutab enamike haldamise eest ettevõte, nimega MEKE Sillamäe. Igal majal on oma pangaarve ja remonditööde jaoks vajalikud vahendid kogub iga ühistu ise. 

Kõnealuse maja elanik Vjatšeslav kurdab Postimehe venekeelsele väljaandele, et MEKE Sillamäe töölised on maja karniise üle jala remontinud. Ettevõtte juht, Alexandr Bõstrjak, räägib, et kuigi karniis on oma originaalsel kujul taastamata, ei torka lagunenud osa vähemalt silma. 

Remonttööde teostaja sõnul on tegemist ajutise lahendusega.
Remonttööde teostaja sõnul on tegemist ajutise lahendusega. Foto: MEKE Sillamäe

«Tehtud remont on ajutine lahendus. See jääb remondifondi raamesse, mida koguvad maja üürnikud,» selgitab Bõstrjak. Teostatud remondi eest esitati korteriühistusel 130 euro suurune arve.

Majaelaniku Vjatšeslavi sõnul, on siin kaheksa korterit, millest üks on tühi ja teistes elavad pensionärid. Remondifondi raha ei koguta, kuna tekkis segadus hooldusfirma ja elanike vahel – elanikud ei saanud täpselt aru, mille peale raha kulutatakse. Hädavajalikku remonti pole Vjatšeslavi sõnul ammu tehtud. 

«Remonditööde tegemiseks tuleb korteriühistul teha üldkoosolekul asjakohane otsus ja seda ka rahaliselt katta,» ütles Bõstrjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles