Suitsu- ja vingugaasiandur hoidis ära enesetapu

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Vingugaasiandur. Pilt on illustreeriv.
Vingugaasiandur. Pilt on illustreeriv. Foto: AS G4S Eesti

Möödunud ööl andis Valgamaa eramus Nublu suitsu- ja vingugaasiandur häire. Kuna G4Si juhtimiskeskus kontaktisikutega ühendust ei saanud, saadeti häire põhjust välja selgitama patrullekipaaž.

Veidi hiljem, kui patrull oli juba teel, saadi eramu peremehega ühendust ning telefonis oli kuulda anduri sireeni töötamist. Mehele edastati info vingugaasianduri häirest, millele too vastas, et perenaine oli üritanud sassis suhete tõttu endalt elu võtta. Peremees oli juba ka politseile ja kiirabile juhtumist teatanud.

Kohale jõudes suheldi pererahvaga, perenaisele tehti meditsiinilist kontrolli ja tuulutati suitsu täis eluruume.

«Juhtunu kohta lisateavet hankinud turvatöötajale väitis peremees, et tema oli maganud eraldi toas ja perenaine oli sihilikult ahju siibri enne õiget aega sulgenud, et endalt elu võtta,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Esmase info kohaselt vahejuhtumis keegi tervisekahjustusi ei saanud.

Ühtlasi tuletame meelde, et kui varem oli vingugaasiandur kohustuslik nendes eluruumides, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade, siis alanud aastast on andur kohustuslik ka kõikides nendes kodudes, kus on tahkeküttel töötav ahi, pliit, kamin või katel.

1. jaanuarist 2022 on lisaks suitsuandurile kohustuslik paigaldada ka vingugaasiandur majapidamistesse, kus asub ahi, puuküttepliit, kamin või korstnaga ühendatud gaasiseade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles