Nädalavahetusel pole mingi patt istuda maha ja teha üks promilliga jook. Kuigi see pole just kõige tervislikum tegevus, leiavad Glasgow' ülikooli teadlased, et vein oleks sel juhul kõige mõistlikum valik.
Tellijale
Teadlane ütleb, kuidas end kõige «tervislikumalt» švipsi juua
Teadlased uurisid, kuidas mõjutab regulaarne alkoholi tarbimine südame- ja veresoonkonda. Teadustöös selgus, et võrreldes teiste kärakatega on veini mõju südame- ja veresoonkonna haigustele 31 protsenti väiksem.
Ajakirjas BMC Medicine avaldatud uuringusse kaasati üle 300 000 inimese, kelle geneetiline materjal oli Ühendkuningriigi geenivaramus. Selgus, et neil, kes joovad kangeid jooke koos väiksema alkoholisisaldusega jookidega, nagu õlu või siider, oli maksakahjustuste risk 48 protsenti suurem kui neil, kes seda ei tee. Ka leiti, et alkoholi tarbimine koos toiduga vähendab alkoholi halba mõju tervisele.