Iittalal täitus tähtis tähtpäev

Kodu.postimees.ee
Copy
Iittala logo.
Iittala logo. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Iittala tähistab Kaj Francki loodud Teema kollektsiooni 70. juubelit. 

Soome disainer Kaj Franck kasvas üles detailideni viimistletud toidu- ja eriliste kivinõude keskel ning oma töös püüdis ta leida tasakaalu nende kahe äärmuse vahel. Tema lahenduseks oli mitmekülgsete ja praktiliste nõude tootmine mõistliku hinnaga.

Alates kollektsiooni loomisest, 1952. aastal, on Kaj Francki Teema nimelisest kollektsioonist saanud Põhjamaade disainiikoon. Franck lõi kollektsiooni tükkhaaval, lähtudes selle juures lihtsast disainiideest – iga nõu tuleneb ühest elementaarsest kujust: ring, ruut või kolmnurk.

Kollektsiooni lisandus kolm uut värvi.
Kollektsiooni lisandus kolm uut värvi. Foto: Iittala

Franck jäi oma nägemusele truuks ning Teema kollektsioon koosnebki täielikult igapäevastest nõudest, mis on multifunktsionaalsed, virnastatavad, vastupidavad ja mitmekülgsed.

Teema lai värvivalik varieerub erksatest ja elavatest kuni õrnade ja rahulike toonideni. Nii annab Teema piiramatud võimalused igaks sündmuseks, mis eeldavad nii ühevärvilist lauakatet kui ka erinevate värvide kombineerimist.

Nüüd on 70 aastat vanale kollektsioonile lisatud kolm uut värvi: vintage pruun ja sinine ning linane varjund. Vintage värvide glasuur on pisut läbikumav – just nii nagu see oli 50. aastate originaalkollektsioonil. Sõltuvalt esemest ja selle kujust võib läbipaistvus varieeruda ning see muudabki iga eseme ainulaadseks. Uued varjundid austavad originaal kollektsooni värve ja tunnetust, kuid on tänapäeval kehtivate värvide ja glasuuride standardite tõttu 70 aasta tagustest toonidest pisut erinevad.

Kollektsiooni lisandus kolm uut värvi.
Kollektsiooni lisandus kolm uut värvi. Foto: Iittala

Kolmanda värvina lisandub uus naturaalne linase toon. Linaseemnetest ja jahedast tuulest inspireeritud linane varjund on rahulik ja neutraalne ning hõlpsasti kombineeritav teiste Teema värvidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles