Tõsi on, et sulfitid suures koguses on mürgised, kuid tegelikult sisaldavad kõik toiduained suuremas või vähemas koguses sulfiteid, näiteks pähklites ja kuivatatud puuviljades on nende sisaldus kordades suurem kui veinis.
On olemas ka nö sulfitite vabad veinid, kuid päris 100 protsenti sulfitite vaba veini olemas ei ole, sest käärimisel tekivad need ained väga väikeses koguses siiski.
Seega tarbi veini mõistlikus koguses, joo rohkelt vett vahele ja naudi veini valuvabalt.
Lusikavarre asetamine avatud vahuveini pudelisse aitab mulle säilitada
Kuigi paljud inimesed seda praktiseerivad, usuvad ja levitavad, siis tegelikult ei ole olemas ühtegi loogilist tõestust sellele, et lusikas, varrega pudekaelas, mingil viisil veinis sisalduvat süsihappegaasi kinni hoiaks.
Kui Sa soovid, et vahuvein püsiks vahutavana ka järgmisel päeval või paari tunni pärast, kasuta spetsiaalset vahuveini sulgemiseks mõeldud stopperit.
Liha juurde punane vein, kala juurde valge vein
Toidu juurde veini valides võetakse pikemalt mõtlemata punane vein liha juurde ja valge vein kala juurde, sest nii on kuskilt kuuldud. Tõesti – punase toore veiseliha ideaalne kaaslane on tanniinine punane vein, kuid samas rasvane punane kala on nii rikkalikku maitsega, et armastab pigem marjast punast veini kui kerget valget veini, mis jääb kala maitsele alla.
Hea näide on ka sealiha, mis koos hapukapsaga on nii meie kui ka sakslaste üheks armastatuimaks rahvustoiduks ja mille juurde viimased just valget Rieslingu viinamarjast valmistatud veini joovad. Sealiha on küllaltki õrn ja seega Rieslingu kergus ja puuviljasus ei domineeri selle üle, samas aitab Rieslingu happesus sealiha rasvasust taandada.