Tallinn rajab paeklindile üheksa kilomeetri pikkuse katkematu pargiala (1)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pae park. Pilt on illustreeriv.
Pae park. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Tallinn soovib rajada Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita piiril kulgevale paeklindile ligi üheksa kilomeetri pikkuse katkematu pargiala.

Praegu on käimas ideekorje, mille käigus kohalikud elanikud ja teised huvilised saavad oma mõtetega panustada klindiala tuleviku loomisse. Seni laekunud ideedes rõhutatakse turvalisust ja ligipääsetavust.

Planeeritava klindipealse pargi teekond algab Tartu maanteest ning kulgeb kuni Pallasti sillani mööda Lasnamäe tänavat, seejärel jätkub mööda Valge tänava äärt kuni Narva maanteeni välja. Klindipargi põhiosaks kujuneb aga Mäe tänavast algav Suhkrumäe paekallas, mis kannab ka olulist kultuuriajaloolist rolli: sealsetest paemurdudest on Lasnamäe lubjakivi murtud juba muinasajast saadik ehitiste ning kindluste müüridesse laotud. Edasi läbib kavandatava pargi teekond Narva maantee äärset nõlva ja lõpeb Pirita jõeorus.

«Paljud tallinlased ja teised huvilised on oma mõtteid meile juba edastanud ning kutsun ka teisi seda võimalust kasutama ning klindipargi tuleviku kujundamisel kaasa rääkida. Inimesed rõhutavad, et oluline on looduskeskkonna säilitamine ning piirkonna puhtuse tagamine. Samuti juhitakse tähelepanu valgustusele ning turvaliste ühenduste loomisele. Nende ideede alusel asub linn koostama lähteülesannet maastikuarhitektuurse konkursi jaoks,» ütleb Tallinna Strateegiakeskuse ruumiloome kompetentsikeskuse linnaplaneerija Eva Aitsam.

Ettepanekuid oodatakse kahe kuu jooksul, s.o kuni 22. jaanuarini 2022.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles