Vaata, kui palju Harjumaa korterite eest aastatagusega võrreldes rohkem küsitakse

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Tallinna kesklinn. Pilt on illustreeriv.
Tallinna kesklinn. Pilt on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp

Harjumaal pakuti kinnisvaraportaalis KV.EE 11.2021 müügiks 4107 korterit keskmise hinnaga 266 €/m². Aastataguse perioodiga võrreldes on majade müügipakkumisi jäänud 30 protsenti vähemaks. Vähesem pakkumine on ajanud hinnad kiirelt kasvama. Aastane korterite pakkumishindade tõus Harjumaal on 19 protsenti, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE.

Korterite pakkumiste arv on vähenenud pea kõikides Harjumaa omavalitsustest. Mõnel pool – näiteks Kiili vallas ja Keilas – on korterite müügipakkumiste arv portaalis KV.EE olulisel määral kasvanud. Selle taga on üksikud arendusprojektid, mis on pakkumiste arvu suurendanud.

Paarikümne protsendi suurune pakkumishindade kallinemine portaalis KV.EE on üsna tavapärane enamikus Harjumaa piirkondades. Hinnatõusu taga on kõrge nõudlus eelkõige Tallinnas, mis on tugeva lainena kandunud väiksematesse korterituru piirkondadesse.

Lihtsustatuna võib öelda, et Harjumaa korteriturul on nõudlust kõikide korterite järele sõltumata nende asukohast ja kvaliteedist. See on kinnisvaramüüjatele andnud hea võimaluse hindu tõsta. Kiire hinnatõus on turule toonud uusi kiirustavaid ostjaid, mis suurendab napi pakkumise tingimustes nõudlust veelgi.

Vaata täpsemaid andmeid kinnisvaraportaalist KV.EE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles