Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Miks ei tasu valmistoitu fooliumis säilitada?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Alumiiniumfoolium pole eilse õhtu prae säilitamiseks just ideaalne lahendus. Siin on põhjus, miks see nii on.

Valmistoidu ülejäägid on söögikõlbulikud umbes kuni neli päeva, seda juhul, kui neid on õigesti hoiustatud. Enamik katab taldriku lihtsalt fooliumiga ning surub selle külmkappi. Tõsi, see on lihtne ja kiire, kuid mitte just parim lahendus. 

Põhjus, miks toidu fooliumisse mässimine hea idee ei ole, on väga lihtne. Bakterid ja muud organismid, mis toidu riknema panevad, vajavad hapnikku. Alumiinium ise on küll õhukindel, kuid seda ei saa mingi nipiga mässida toidu ümber nii, et õhk koos kahjulike organismidega toidu juurde ei pääseks. Seega tuleb eelistada kas kile või konkreetselt toidu säilitamiseks mõeldud karpe.

Tagasi üles