Ovaalsetest vormidest lopsaka roheluseni: 2022. aasta trendituuled lisavad näpuotsaga ammuunustatud vana

Kodu.postimees.ee
Copy
Teravad nurgad on minevik!
Teravad nurgad on minevik! Foto: Pexels / CC0 Licence

Alanud aasta võtab nii mõnegi interjööritrendi kaasa selja taha jäänud aastast, aga toob kõrvale ka uut värskust ja lisab näpuotsaga ammuunustatud vana. Värskeid trendijooni tutvustab K-rauta sisekujundaja Getrin Ruut.

Rohelise sada erinevat varjundit

Valge jääb interjööride põhivärviks, seda nii soojades kui külmades varjundites. Valge üksinda kipub jääma siiski igavaks ja eeldab enda kõrvale mõnd aktsenttooni. Alanud aasta soosib mahedaid ja maalähedasi värve, hittideks on erinevad rohelised toonid: tumeroheline, samblaroheline, sinakasroheline, hallikasroheline, heleroheline. Popid on ka puidukarva pruunid, punakaspruunid ja terrakota toonid. Võib öelda, et ühegi loodusest laenatud värviga ei saa eksida, kasutada võib taevasinist, tormihalli, lavendlilillat, sidrunikollast ja rukkilillesinist.

Mitmekülgne puit

Nii nagu lõppenud aastal, on ka selle aasta trendikaimaks materjaliks puit. Seda kasutatakse põrandatel, seintel ja lagedel, mööblis, valgustites ja sisustusdetailides. Puit annab palju mänguruumi, sellega saab luua lihtsa ja tagasihoidliku interjööri või küllusliku sisekujunduslahenduse, vastavalt koduomanike maitsele ja ruumi iseloomule. Moes on nii puitlaudis, puitpaneelid, naturaalne parkett, kalasabamustriline parkett, vineer kui spoonitud pinnad.

Sameti võidukäik jätkub

Samet on juba mõnda aega moes olnud ega kao ka 2022. aastal kuhugi. Eriti popid on rohelised, pruunid ja sinepikollased sametkangad, mida näeb nii kardinates, dekoratiivpatjades kui diivanites ja tugitoolides. Lisaks sametile on moes siid, nahk, puuvill, linane ja teised looduslikud materjalid.

Suured mustrid

Mood soosib suuremustrilisi ja lopsaka taimeornamentikaga tapeete ja seinamaalinguid. Suuri mustreid võiks siiski kasutada vaid ühel aktsentseinal, et üldmulje jääks rahulik.

Moes on ovaalsed vormid

Teravaid nurki uusi aastasse kaasa ei võeta, moes on ümarus ja pehmed vormid. Kui vähemalt kümme aastat olid võlvkaared koduses sisekujunduses täiesti välistatud, siis nüüd näeb neid taas. Ovaalseid vorme kohtab nii valgustites, mööblis kui tapeedimustris, kus nende roll on muuhulgas tõsta esile naturaalsete materjalide kestvust ja ilu.

Kodu kui botaanikaaed

Rohelus ei piirdu vaid värvi ja ornamentikaga, see peab kodus ka füüsiliselt kohal olema. Potitaimi ei saa hetke trendijooni silmas pidades olla liiga palju, kui võimalik, võib rajada koju isegi pisikese botaanikaaia. Trendikad on nii suurelehelised põõsad, eksootilised puud kui vähenõudlikud kaktused ja sukulendid.

Nutikas taaskasutus

Taaskasutus on moes, aga see peab olema läbimõeldud ja nutikas, keegi ei taha elada ebamugavas vanamööblilaos. Uut ja vana tasub omavahel kombineerida, seejuures võiks nii uued kui juba elu näinud mööbliesemed olla olemuselt vastupidavad, kvaliteetsed ja praktilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles