PILTUUDIS ⟩ Koduekstra on kimpus kleeplindivarastega

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koduekstra klient täheldas poe lettide vahel turvaelementidega varustatud kleeplindirulle. Kas tegu on tõesti nii populaarse kaubaga, et ettevõte peab sedalaadi turvameedet rakendama?

Kodu- ja majapidamiskaupu müüva ettevõtte juhiabi Mariliis Tammelehe sõnul pole poekett erilist kleeplintide varguste suurenemist täheldanud, ent piirkonniti tuleb seda aeg-ajalt ikkagi ette. 

«Turvaelementide kasutamise üle otsustab iga kaupluse meeskond iseseisvalt lähtuvalt esinenud juhtumitest ja tõepoolest selles kaupluses on esinenud kleeplintide suurenenud vargust,» selgitab Tammeleht.

Varaste motiive on Tammelehe hinnagul raske tuvastada, neid võib vaid oletada. 

«Muude toodete vargus on olemuselt küllaltki juhuslik. Professionaalsed vargad varastavad vastavalt tellimustöödele, kuid ülejäänud vargused jagunevad laiaks spektriks, kus on väga erinevaid inimgruppe,» ütleb Tammeleht.

Sõltuvusprobleemidega inimesed varastavad näiteks tooteid, mida saab odavalt ja kiirelt maha müüa, nagu patareisid, hambapastasid, muid kiiresti ringlevaid tooteid. Toimetulekuraskustega inimesed varastavad vastavalt oma vajadusest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles