5+ nippi suurema magamistoa sisustamiseks

Copy
Foto: JYSK

Uni on kahtlemata meie igapäevaelu kõige olulisem osa. Lühidalt öeldes annab uni meile vajaliku puhkuse ning aitab kehal ja vaimul taastuda. Seega peaks koht, kus me veedame uneaega – magamistuba – seostuma rahu ja puhkusega. Paljudele on magamistuba ka õppe- või töökoht, mis näitab selle ruumi multifunktsionaalsust ja vajadust hoida seda nii produktiivse kui ka rahuliku kohana. Selle saavutamiseks on aeg leida kogu vajalik varustus, mis muudab su magamistoa kõigile soovidele ja vajadustele vastavaks. JYSKi mööblivalikus ei pea pettuma ka kõige nõudlikum klient.

PAREM VOODI, PAREM ELU

Voodit otsides ära pööra tähelepanu üksnes selle disainile ja interjööriga sobivusele, vaid ka voodi suurusele. Kui magad üksi, kuid sulle meeldib magades laiutada, vali vähemalt 140 cm laiusega voodi maksimaalseks mugavuseks eri magamisasendites. Kahe inimese jaoks, kes on harjunud laiutamisega, soovitame valida maksimaalse voodilaiuse (mis on JYSKi kauplustes isegi kuni 180 cm) ning lisaks sellele ka mõõtudele ja isiklikele mugavusnõuetele vastava vaht- või vedrumadratsi.

Foto: JYSK

Kui voodi suurus on kindlaks määratud, saad keskenduda kujundusele. JYSK pakub puidust, metallist ja kangaga kaetud voodiraame, kusjuures kõikidesse raamidesse võib panna nii vaht- kui ka vedrumadratsi. Suuremasse magamistuppa sobivad paremini puitvoodid, mis on tavaliselt massiivsemad – avaras ruumis tekitavad nende suurus ja naturaalne värv visuaalse keskpunkti. Väiksema ruumi jaoks vali aga midagi heledat ja vähem pilkupüüdvat, et mööbel sulanduks toa üldinterjööri ning ei tekiks tunnet, et tuba on liiga täis. Kaalu ka kontinentaalvoodi ostmise võimalust. Kontinentaalvoodi põhifunktsioon on pakkuda kõike ühes. Maksimaalse magamismugavuse tagamiseks ei vaja see voodi lisaelemente. JYSK pakub ka sisseehitatud hoiukastidega ja spetsiaalselt kohandatud voodipeatsiga eri suuruses ja kvaliteediga kontinentaalvoodeid. See säästab oluliselt aega, mis muidu kuluks sobiva voodiraami, -ribide ja madratsi komplekteerimisele.

HOOLITSE OMA RIIETE EEST, KASUTADES KAPPE JA KUMMUTEID

Kapp on kodu lahutamatu osa, mille funktsiooni läheb eriti tarvis magamistoas. Riidekapp peab olema piisavalt suur, et sinna mahuksid paksemad riided, kuid samal ajal ei tohi see võtta liiga palju ruumi, eriti siis, kui elad väikeses korteris. JYSK pakub erineva kujunduse ja suurusega riidekappe, et vastata eri funktsioonidele ja interjööri disainile. Kõige populaarsemad on tammepuidust mudelid, mille naturaalne toon annab igale ruumile looduslikku helgust ja kergust. Ka valged kapid on küllaltki nõutud Skandinaavia stiilis interjööri jaoks. Kappi paigutatud riiulid ja nagid on saadaval erinevas kombinatsioonis ja suuruses ning sellele vastava kapiuste arvuga. Kui ruum ei ole suur, soovitame valida peegliuksega kapi – see on nii funktsionaalne kui ka kujunduselement ruumis, muutes selle visuaalselt laiemaks.

Foto: JYSK

Iga magamistoa kappi täiendab suurepäraselt sobiv kummut, kuhu paigutada õhemad riided. JYSKist on vastavalt ruumi suurusele võimalik valida nii horisontaalseid kui ka vertikaalseid kummuteid. Kapid ja kummutid on saadaval mitmekesistes värvigammades ja mõõtudes. Samuti kuuluvad paljud kummutimudelid juba olemasolevatesse mööblikollektsioonidesse, mis hõlbustab ostmist nende jaoks, kes alustavad magamistoa täielikku sisustamist. Lisaks tuleb ühest komplektist voodi, kapp ja kummut kasuks magamistoa üldilmele. Sellistesse kollektsioonidesse kuuluvad ka öökapid, mis täidavad mitmeid funktsioone ning võtavad samas väga vähe ruumi.

PUHKUSEKS JA TÖÖKS SOBIV MÖÖBEL

Arvame sageli, et tugitoolid on mõeldud ainult külaliste vastuvõtmiseks, sest sa ise istud ometi tavaliselt diivanil. Kuid see pole nii – hea tugitool pakub täiendavat mugavust nii elu- kui ka magamistoas. Paiguta see kaugemasse nurka ja sisusta see oma äranägemise järgi nii, et see oleks kui väike rahusadam kodus – koht, kus just sina saad istuda ja lõõgastuda, raamat või teetass käes ning mõtiskleda päevasündmuste üle. Lisa veel maitsekas põrandalamp, sobiv pleed ja dekoratiivpadjad ning rahusadam ongi valmis! Veel suuremaks mugavuseks vali tugitool, mille asendit saab muuta istuvast lamavasse.

Foto: JYSK

Praegusel ajal töötavad paljud kodus ning seavad töökoha sisse just magamistoas. Töötades ruumis, kus voodi asub vaid paari sammu või kõigest sammu kaugusel, võib keskendumine ja produktiivsus töölaua taga aeg-ajalt tunduda problemaatiline. Et eraldada ruumi kontoriosa puhkefunktsioonist, tuleb mõelda sobiva keskkonna loomisele – loominguline ja mugav kodukontor aitab ka töö tegemisele kaasa. Alusta mugava tooliga laua ääres, mis võib sama hästi olla ka enne mainitud tugitool. Kirjutuslaud vali vastavalt oma töö eripärale – loomingulisemaks tööks kulub laiem pind, samas kui arvutiga töötamine nõuab kitsamat lauda, mis säästab ruumi. Üha populaarsemad ja kättesaadavamad on reguleeritava kõrgusega lauad – neid saab ergonoomiliselt kohandada iga inimese jaoks ja tõsta nii, et saaks mugavalt seistes töötada. Oluline on ka laua funktsionaalsus – läbimõeldud sahtlite ja hoiuriiulite paigutus peegeldub laua suuruses. JYSKis on saadaval erineva suurusega seina- ja põrandariiulid, et ära mahutada kõik vajalikud õppematerjalid. Kasuta igat riiulit efektiivselt!

Kui oled magamistoa väljavalitud mööbliga ära raaminud, jätka sisustamist väiksemate, kuid sama oluliste esemetega, millega täita seda raami. Need võivad olla tekstiilitooted, nagu tekid, padjad ja vaibad, või dekoratiivesemed, nagu pesukorv, lambid ja vaasid. Võimalusi on väga palju nii sinu magamistoas kui ka JYSKi sortimendis. Kui aga ideedest napib, vaata JYSKi praktilist juhendit ja blogi, kus leiad inspiratsiooni nii magamistoa kui ka kodu teiste ruumide edukaks sisustamiseks!

Copy
Tagasi üles