KALA KÕLAB HÄSTI ⟩ Maaeluminister kutsub koolilapsi kalaroogi valmistama (1)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Minister Urmas Kruuse lastega räimevormi meisterdamas.
Minister Urmas Kruuse lastega räimevormi meisterdamas. Foto: Maaeluministeerium

Üle-eestiline koolinoorte kokanduskampaania pakub võimaluse avastada kalatoitude hõrke maitseid ning soovib seejuures kokku viia eri põlv- ja kogukondi. 

Alates eilsest on kõigil noortel kokandushuvilistel võimalik kaasa lüüa kalatoitude valmistamise konkursil. Algatuse eesmärk on innustada kooliõpilasi kalatoite proovima ja ise kalaroogi valmistama, samuti kasvatada teadlikkust kala kasulikkusest. 

Maaeluministeeriumi kampaania «Kala kõlab hästi» raames ellu kutsutud algatus on suunatud kõigi Eesti koolide 1.-9. klasside õpilastele, kuid omab märksa laiemat sisulist tähendust. 

«Loodame, et algatus innustab üheskoos senisest enam kalatoite valmistama. Noored saavad soovitada mõnd huvitavat retsepti vanematele ja nemad omakorda kaasata lapsi uute roogade valmistamisel,» sõnas maaeluminister Urmas Kruuse.

Isetegemisrõõm ja auhinnavõimalus käsikäes 

Laste ja noorte toitumisharjumuste kujunemisel on oluline roll esmakogemusel. Nii ka kalatarbimisel. Läbi isetegemise rõõmu on võimalik suurendada lastel kalatoitudega seotud positiivsete kogemuste osakaalu ja juhtida seejuures tähelepanu kalale kui kasulikule toiduainele.

«Innustan kõiki kasutama võimalusi lastega koos köögis toimetamiseks. Kui endal kogemusi kalaga ümber käimisel napib, siis oleme koostöös Peakokkade Ühendusega kaasanud tuntud kokkasid, kes kampaania perioodil aitavad vahetute näpunäidetega kalamaailma saladusi avastada,» julgustas Kruuse. 

Minister Urmas Kruuse Lindi kooli lastega.
Minister Urmas Kruuse Lindi kooli lastega. Foto: Maaeluministeerium

Kampaania kestab 20. veebruarini. Osalemiseks vali välja kalatoidu retsept, valmista see koos sõbra, sugulase, terve klassi või mistahes seltskonnaga ning sisesta retsept koos fotode ja võimalusel videoga SIIA. Samast keskkonnast leiab ka inspiratsiooni tõeliselt isutavate retseptide valikul. 

Pärast 20. veebruari loosib kampaania maskott Siia-Miia kõigi kalatoitude tegijate ja need meile edastanute seast välja kaks õnnelikku seltskonda, kes pääsevad koos Estonia Resort Hotel & Spa restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuuga süüa valmistama. Lisaks on välja pandud arvukalt eriauhindu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles