Kas krõbe hind tähendab ilmtingimata, et juust on kvaliteetne?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Juust sobib iga toidukorra juurde ning eriti hästi pidulauale, kus kõik sealt seda nokkida saavad. Kuid juustud pole siia ilma loodud võrdselt. Mõned neist on head, teised meenutavad rohkem plastmassi. Kuid kas hea juust peab ilmtingimata kallis olema? Kuidas see ÕIGE juust valiku sigri-migrist üles leida?

Juustukuningate kaasomanik Merit Wessenaar räägib, et kahjuks tuleb hea kvaliteediga juustu eest kukrut natuke rohkem kergendada. Selleks, et poes hea kvaliteediga juust üles leida, on Wessenaaril oma nipp «Kõige lihtsam on läheneda läbi piimahinna loogika ja juustu ostes uurida kindlasti kilohinda. Ühe kilo kvaliteetse juustu valmistamiseks on vaja kümme liitrit piima. See tähendab, et ühe kilogrammi maitsva ja hea kvaliteediga juustu valmistamiseks kuluvad koostisained, määravad selle hinna.» 

«Me soovitame alati vaadata juustu kilohinda, sest kui juustu hind jääb allapoole piimahinnast, mida on kümnega korrutatud, siis on tõenäoliselt kvaliteedilt tublisti lõivu võetud,» õpetab Wessenaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles