Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

Kas tomateid tuleks külmas hoida?

Pilt on illustreeriv. FOTO: Shutterstock

Mahlased ja magusad tomatid lisavad igale roale elu. Olgu nad viilutatud, tükeldatud või püreestatud – head maitset annavad nad kõvasti. Kuid tomatite hoiustamisega käib kaasas suur segadus. Kas neid tuleb säilitada külmkapis või puuviljakorvis?

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Teoorias võib neid hoiustada nii külmas kui ka toatemperatuuril. Kuid targem on neid siiski toatemperatuuril säilitada. Põhjus peitub tomatis olevates ensüümides, mis reageerivad madalatel temperatuuridel, põhjustades sellega rakumembraani lagunemise. Tulemuseks on pudrune tomat. 

Veebiväljaande Living peatoimetaja Gregory Lofts räägib, et tomat kaotab külmkapis maitse ja tekstuuri. Lisaks märgib ta, et külmkapis imab tomat endasse seal leviva lõhna, mis samuti selle kvaliteeti mõjutab. «Minu üldreegel on, et värsket tomatit ei tohi kunagi külmkapis hoida,» räägib ta.

Tagasi üles
Back