Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mis on see kahtlane vedelik sinu kohupiimas või jogurtis?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Olete tähele pannud, et piimatoodetest eraldub veelaadset ainet, mis selle peal või põhjas ujub. Mis see huvitav küll on ja kas see kõlbab alla neelata? 

Tuleb välja, et tegemist on täiesti normaalse nii-öelda kõrvalproduktiga, mida pole vaja karta. «Tegelikult on see kahtlane ollus vadak ja see on ülimalt naturaalne kõrvalnähtus. See eraldub piimatoodetest aja jooksul. Selle tekkimist saab ära hoida lisaainete stabilisaatorite lisamisega,» selgitab Nopri talu rahvas. 

Seda, kas stabilisaatoreid lisatakse või mitte, oleneb tootjast. Nopri neid igatahes ei lisa. Veel õpetavad nad, et enne piimatoote tarbimist tasub see vedelik ülejäänud tootega segada, mitte ära kallata. See andvat head maitset juurde.

Tagasi üles