STOPP ⟩ Puhastusguru avaldab mõjuva põhjuse, miks hommikuti voodi tegemata jätta

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Enamikke meist on õpetatud voodit tegema koheselt pärast ärkamist. Asjatundjad usuvad aga, et igahommikusest praktikast võib tulla rohkem kahju kui kasu. 

TikTokis ilma tegeva koristusguru Dana sõnul ei tohiks me voodit hommikul kohe esimese asjana ära teha. Voodipesu vahele öö jooksul kogunenud niiskus on nimelt suurepäraseks keskkonnaks tolmulestadele, kes meie surnud naharakkudest toituvad. Voodi tegemata jätmine on seega üks parimaid mooduseid tolmulestade arvukuse piiramiseks, vahendab Daily Star.

Tolmulestad vajavad paljunemiseks ja normaalse elutegevuse jätkamiseks keskkonda, mille õhuniiskus on vähemalt 50 protsenti ja mille temperatuur jääb 10 kuni 30 kraadi vahemikku. Ohtude vältimiseks soovitab Dana tunnikese oma voodipesu tuulutada. Selleks tuleb kardinad-rulood eest tõmmata ja võimalusel ka aken ka lahti teha. 

Voodi tegemata jätmise korral aurustub voodipesu vahel olev niiskus kiiremini, jättes suure osa tolmulestadest veepuudusesse. Tänu ebasoodsale kuivale keskkonnale pidurdub tolmulestade edasine elutegevus ja väheneb allergiliste haiguste tekkerisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles