PILK PEALE ⟩ Kalamaja tähtsaimale tänavale puhutakse suve eel uus elu sisse

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Vana-Kalamaja tänavaruumi hakatakse uuendama 2017. aastal arhitektuurivõistluse võitnud töö “Kasvulava” alusel, mille on loonud arhitektuuribüroo Kavakava OÜ arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke.
Vana-Kalamaja tänavaruumi hakatakse uuendama 2017. aastal arhitektuurivõistluse võitnud töö “Kasvulava” alusel, mille on loonud arhitektuuribüroo Kavakava OÜ arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke. Foto: Kavakava OÜ

Kevadel alustab linn Vana-Kalamaja tänava ja ümberkaudse tänavaruumi uuendamisega. See aitab kujundada Kalamaja olulisima tänava jalakäijaid ja jalgrattureid eelistavaks ning asumit liitvaks linnaruumiks.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas ehitusloa Vana-Kalamaja tänava uuendamisele, mis hõlmab ka jalakäijate ühendust üle Toompuiestee Nunne tänavale. Rekonstrueeritava tänavaruumi pikkus on kokku ligikaudu 1,1 kilomeetrit.

«Selle projekti elluviimine on oluline samm linnaruumi senisest jalakäija- ja ratturisõbralikumaks muutmisel,» ütles Tallinna abilinnapea Madle Lippus. «Tegu on Kalamaja peatänavaga, mille tänavaruumi uuendamisel lähtutakse asumi atmosfäärist ja anda sellele kohalikku kogukonda toetav nägu. Oluliseks eesmärgiks on ka elanikele ja külalistele parema ühenduse võimaldamine Kalamaja asumi ja linnakeskuse vahel, tekitades vanalinnast mere äärde ja Lennusadamasse kulgeva selge kergliiklejate liikumistee. Toompuiesteest saab projekti realiseerumisel üle saama otse väljakult maa pealt.»

*illustratsioonid arhitektuurivõistluse võidutööst ei sisalda hilisemaid muudatusi.
*illustratsioonid arhitektuurivõistluse võidutööst ei sisalda hilisemaid muudatusi. Foto: OÜ Kavakava

Lippuse sõnul panustab Vana-Kalamaja tänavaruumi uuendamine pikaajalise strateegia «Tallinn 2035» elluviimisse. Selle eesmärk on muuta Tallinn eriilmeliste keskustega inimmõõtmeliseks, looduslähedaseks ja kõigile ligipääsetavaks linnaks.

«Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimisega kujundatakse see inimestele mugavaks linnakeskkonnaks väljakute ja mitmekesise linnaruumiga, mis kutsub külastama seal tegutsevaid kohvikuid ja väikepoode. Kergliikluse osakaalu suurenendamine leevendab liiklusummikuid linnakeskuses, mille tulemusel paraneb elukeskkond.»

Vana-Kalamaja tänavaruumi hakatakse uuendama 2017. aastal arhitektuurivõistluse võitnud töö «Kasvulava» alusel, mille on loonud arhitektuuribüroo Kavakava OÜ arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke.

Ehitustöödeks kuulutab lähiajal Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet välja riigihanke. Ehitustöödega on kavas alustada kevadel ja need peaksid valmima sel aastal. Balti jaama ümbruse avaliku ruumi uuendamiseni on kavas jõuda järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles