PILDID ⟩ Üks miljonist! Kose vallas müüakse jõega piirnevat elamukrunti

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: KV.EE

Kose vallas Ravila alevikus on müüa Pirita jõega piirnev elamukrunt.

18 862 ruutmeetriselt krundilt leiab elumaja, abihoone, sauna ja mitmed viljapuud ja põõsad. Imetabane kinnistu vahetab omanikku 400 000 euroga. Krundil asuv kahekorruseline kõrgete lagedega elumaja on ehitatud 1929. aastal ning ei kuulu muinsuskaitse alla. Maja vajab iluravi ja remonti,  soovi korral on võimalik vanadele elumaja ja kuuri vundamentidele uued majad peale ehitada.

Foto: KV.EE

Soojusallikaks on suur ahi ja puuküttega pliit. Kinnistul on oma puurkaev ning kanalisatsioon on lokaalne. 10 964 ruutmeetrit kinnistust moodustab metsamaa. Krunt piirneb kolmest küljest Pirita jõega. 

Foto: KV.EE

Maja projekt on algselt tellitud Leedust ning selle kõige esimene omanik oli piiritusemeister Laansalu. Kui esialgne omanik suri, kasutati maja ning seda ümbritsevat kinnistut kolhoosi peakontorina ning abihoonet (praegust kuuri) hobuste tallina. Kui kolhoos suuremasse kontorisse kolis, elas majas mõnda aega Kose kooli direktor oma perega. 1957. aastal soetas Ella Toots kogu maja ja kinnistu 8000 rubla eest ning sellest ajast saadik on see olnud ühe perekonna käes. 

Foto: KV.EE

Uuri põneva pakkumise kohta kinnisvaraportaalist KV.EE veidi lisaks!

Copy
Tagasi üles