Kindlustaja: mullu oli suurim tulekahjuga seotud hüvitis 145 000 eurot

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

2021. aastal oli Swedbank P&C Insurance’i tulekahjudest tingitud kodukindlustuse kahjusumma üle 2,7 miljoni euro. Suurim tulekahjuga seotud hüvitis oli 145 000 eurot.

Swedbank P&C Insurance fikseerib aastas 12–13 tuhat kodukindlustusjuhtumit, mis teeb keskmiselt 34 juhtumit päevas, ning nende arv tõuseb kütteperioodil kuni 30 protsenti. Swedbanki riskikindlustuse valdkonnajuhi Liina Laksi sõnul olid kõikidest kahjuavaldustest, mis eelmisel aastal kindlustusseltsile esitati, 121 seotud tulekahjudega, mille kahjusumma kokku oli üle 2,7 miljoni euro.

Kõige rohkem esitati kahjuavaldusi vanuserühmas 40-49, kokku 33 avaldust ning kahjuhüvitiste summa oli kokku üle 445 000 euro. Väga suur tulekahjust tingitud õnnetus puudutas ka meie klienti vanuserühmas 90-99, kellele hüvitati ligi 56 000 eurot. «Suurim kahjuhüvitis oli 2021. aastal 145 000 eurot,» sõnas Laks ning lisas, et antud juhtumi puhul sai tulekahju tõenäoliselt alguse rikkest elektripaigaldises. «Tulekahju oli nii laastav, et klient vajas ka ajutist elamispinda. Swedbanki kodukindlustus hüvitab kannatanule kuni 12 kuuks samaväärse eluaseme üürikulu.»

Kuigi Laksi sõnul tõuseb aasta aastalt kindlustatud kodude arv ning inimesed mõistavad kodukindlustuse olulisust kaitsmaks end ettenägematu õnnetusjuhtumi eest, on hea aeg-ajalt oma kodukindlustusleping üle vaadata. «Veenduge, et teate, mida teie kodukindlustusleping hõlmab ning kas aastaid tagasi valitud kindlustuskaitsed vastavad tänastele vajadustele, kattes sisustuse ja muu koduse vara ning kahjud kolmandatele isikutele. Suurte põlengute korral tuleb üldiselt välja vahetada terve kodu sisustus ning meie statistika näitab, et enamasti kipuvad koduse vara summad olema liiga madalad või halvimal juhul on koduse vara kaitse üldse lepingust puudu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles