Mõisnikuks 40 tuhande euro eest? Jah, saab küll!

Kodu.postimees.ee
Copy
Veriora mõis.
Veriora mõis. Foto: KV.EE

Olla päris oma mõisa peremees, on kindlasti paljude unistus. Kahjuks on see lõbu võrdlemisi kallis tegevus, sest mõisate hinnad on kaunis krõbedad. Saaks vähemalt mõisaelu maitsegi suhu. Õnneks leidub selleks üks võimalus, mille saab kätte vähema eest kui keskmine Mustamäe korter.

Põlvamaal on müügile tulnud Veriora endise mõisakompleksi teenindajatemaja koos kõrvalhoonetega. Järve ääres, looduskaunis kohas asuv kompleksi juveel on viilkatusega maakivist peahoone. Selle juurde kuulub ka küün, suitsusaun ja ait ning aias kasvavad õunapuud. Kahjuks on hoone pikalt tühjana seisnud ja vajab hädasti remonti.

Veriora mõis.
Veriora mõis. Foto: KV.EE

Veriora mõis eraldati Räpina mõisast 1828. aastal. Alates 1844. aastast kuni võõrandamiseni kuulus see Rothide suguvõsale. Mõisa süda ehitati välja tõenäoliselt 19. sajandi kolmandas veerandis. Kompleksi keskmes asunud puidust peahoone on kahjuks hävinud.

Sisevaade.
Sisevaade. Foto: KV.EE

Kinnistu suurim hoone ehk teenindajate maja ühes tiivas asub köök, elutuba ja kaks magamistuba. Teises tiivas heinaküün ja laut. Hoone on ehitatud muldvundamendile, selle seinad maakividest ja lae konstruktsioonid puidust. Ruutmeetreid on siin 186,6.

Vett saab kaheksa meetri sügavusest salvkaevust, kuid majja pole veetrassi veetud. Ka kanalisatsioon puudub, seega häda tuleb teha õues.

Sisevaade.
Sisevaade. Foto: KV.EE

Kinnistu enda pindala on 17 304 ruutmeetrit. Hommikupäike paistab järve poolt. Lähim suurim asula on Räpina, mis jääb 19 kilomeetri kaugusele. Huvitundjad saavad müügikuulutusega lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles