Armee ei marsi tühja kõhuga ja ega pealinna ametnikudki koriseva maoga paberitööga ree peale saa. Kõik vajavad kütust, et energiatase ülal hoida. Linnavalitsuse hoones töötavatel inimestel, olgu nad sinna valitud või palgatud, on luksus keha oma majas kinnitada. Siin asub päris oma söökla, kus hinnad madalad ja toidud maitsvad.

Igaüks linnavalitsuse uksest sisse astuda ja sööklasse minna ei saa – vaja on saatjat. Ühe sellise leidsin ja sisse ma end kuidagi smuugeldasin. Kiirelt tuhises koridoris mööda ka härra linnapea ise, kes viisakalt tervitas ja pressikonverentsile lippas. Muidugi oleks ka ise võinud sinna minna, vastav dokumentatsioon ju taskus, kuid milleks, ei ole just kõige põnevam üritus.

Söökla asub keldrikorrusel ning valikuid, kuidas sinna saada, on üks – lift. Tegemist on reliikviaga, mis ilmselt ajast, mil siin noor John F. Kennedy isiklikult ööbis. Inimesi mahub ühte kolm ja sihtkohta jõudmisel avaneb esmalt lõõtsuks ning seejärel ilmselt tuumapommikindel metalluks. Olemas ka moodsam lift, kuid see on igav.

Kommentaarid
Copy