Kui kalaroad on saanud lõbusad nimed, siis ehk võiks olla abi ka sama toredast väljanägemisest. «Lõbus serveerimine on alati abiks, sest üldjuhul kasutatakse toiduga joonistamisel lisaks põhitoitudele ka erinevaid maitseaineid ja ürte. Ja kui neid ka ei sööda, siis kasu tuleb juba nendega tutvumisest,» sõnab ta ja tuletab taaskord meelde, kuis lapsed vajavad aega, et end toidu suhtes turvaliselt tunda.
«Iseküsimus on see, kui palju aega vanematel igapäevaelus toiduga mängimiseks jääb. Pigem on selline serveerimine vaid aeg-ajalt ette tulev, aga tore ja toetav kohe kindlasti!»
«Kala on tervislik» laste puhul ei toimi
«Paljud lapsed kipuvad olema n-ö «lahussööjad», mis tähendab, et toidud võiksid olla taldrikul võimalikult eraldi, mitte kokku segatud. Näiteks tasub juba väikesele beebile, kes lisatoiduga alustab, pakkuda aurutatud kalapalasid, mida ta saaks kätte võtta, uurida ja maitsta. Ei ole seda vaja millegagi kokku segada,» soovitab Küünemäe lähtuda lihtsusest. «Ka suuremad lapsed eelistavad minu kogemuse järgi pigem eraldi toite, et näiteks taldrikul ongi eraldi sektorites riis, kala ja värske salati portsjonid.»
Kalatoitudest lastele rääkides tasub toitumisnõustaja sõnul hoiduda tavapärastest lausetest a la «kala on tervislik», sest tervislikkus ei tähenda lapse jaoks üldjuhul just kuigi palju. «Pigem tasub vastavalt vanusele öeldagi, et see toit aitab sul kiiremini arvutada või rohkem sõpru võita, sest kalas olevad oomega-3 rasvhapped mõjutavad positiivses suunas meie meeleolu ja kes ei tahaks siis rõõmsate inimestega koos olla,» räägib ta.