Toitumisnõustaja Anne-Mai Küünemäe jagab koolijütside heakskiidetud pastaretsepti, mis on ühteaegu hõrk ja kasulik. Kalas leiduvad oomega-3 rasvhapped aitavad lastel kiiremini arvutada ja ka rohkem sõpru võita, sest need mõjutavad positiivses suunas nende meeleolu ja kes ei tahaks siis rõõmsate inimeste keskel viibida?
Koolijütside lemmik! Valmista õhtueineks hõrk ja parajalt rammus kreveti- või lõhepasta
Vaja läheb:
500 g krevette või lõhefileed
4-5 küüslauguküünt
3 porgandit
Peotäis kirsstomateid
2 tl punast pestot
Sorts veiniäädikat
Soola-pipart
Haki küüslauk, porgand ja tomatid. Kuumuta pannil õli, lisa sinna küüslauk ja porgandid. Mõne minuti pärast lisa krevetid või paladeks lõigatud lõhefilee ja tomatid. Seejärel lisa punane pesto ja törtsuke veiniäädikat. Sega ja kuumuta veidi. Keeda pasta vastavalt pakendi juhendile ning kurna, jättes osa kurnamise vedelikku alles. Kalla pasta köögiviljapannile ja sega. Lisa veidi kurnamisel üle jäänud vedelikku, et segu oleks mahlasem. Serveeri kohe.
Kui ka teie perel on varuks mõne maitsva kalaroa retsept, siis Maaeluministeeriumil on parasjagu käimas koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss. Konkursi raames kutsutakse 1. - 9. klassi noori kalaroa valmistamist jäädvustama ja jagama seda kodulehel.