Koolijütside lemmik! Valmista õhtueineks hõrk ja parajalt rammus kreveti- või lõhepasta

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toitumisnõustaja Anne-Mai Küünemäe jagab koolijütside heakskiidetud pastaretsepti, mis on ühteaegu hõrk ja kasulik. Kalas leiduvad oomega-3 rasvhapped aitavad lastel kiiremini arvutada ja ka rohkem sõpru võita, sest need mõjutavad positiivses suunas nende meeleolu ja kes ei tahaks siis rõõmsate inimeste keskel viibida?

Vaja läheb:

500 g krevette või lõhefileed

4-5 küüslauguküünt

3 porgandit

Peotäis kirsstomateid

2 tl punast pestot

Sorts veiniäädikat

Soola-pipart

Haki küüslauk, porgand ja tomatid. Kuumuta pannil õli, lisa sinna küüslauk ja porgandid. Mõne minuti pärast lisa krevetid või paladeks lõigatud lõhefilee ja tomatid. Seejärel lisa punane pesto ja törtsuke veiniäädikat. Sega ja kuumuta veidi. Keeda pasta vastavalt pakendi juhendile ning kurna, jättes osa kurnamise vedelikku alles. Kalla pasta köögiviljapannile ja sega. Lisa veidi kurnamisel üle jäänud vedelikku, et segu oleks mahlasem. Serveeri kohe.

Kui ka teie perel on varuks mõne maitsva kalaroa retsept, siis Maaeluministeeriumil on parasjagu käimas koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss. Konkursi raames kutsutakse 1. - 9. klassi noori kalaroa valmistamist jäädvustama ja jagama seda kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles