PILDID ⟩ 10 ägedat puidutöö projekti, mida omal käel proovida!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Puit on kui looduse plastiliin. Sellele pehmele, kuid vastupidavale materjalile saab võrdlemisi kergelt uue ilme anda. Ilmselt on see ka põhjuseks, miks puit isenokitsejate lemmikmaterjal on. Siin on kümme toredat ideed, kuidas puitu toas kasutada.

Palgist valgusti

Pilkupüüdvad laevalgustid on kallid, seega ehk saab selle ise teha. Siin läheb vaja ainult palki, kinnitusi, ühendusi, pirnipesasid ja natukene juhtmeid. Tee ise ja naudi!

Kännulaud

Kui sinu aias on mõni känd üle, mis tuleb maast välja sikutada, siis ära seda kohe küttepuuks lõhu. Ehk annab sealt üks ilus lõik välja lõigata, mis ära lihvida, lakkida ja pärast jalad alla kruvida. 

Juveelikarp

Ka ühest tagasihoidlikust oksast saab midagi väga erilist teha – ehtekarp näiteks! Juurde on vaja osta ainult hinged ja lukk, mis hiljem juurde kruvida. 

Seinaelement

Tahad anda igavale seinale natukene vürtsi? Löö sinna näiteks mõned vanad lauad. Sellest saab toa pilgupüüdja ja on tõeliselt unikaalne sisekujunduselement.

Pakuriiulid

Ka väga lihtsatest asjadest saab teha efektseid sisekujunduselemente. Siin on näiteks vanad palgid veeranditeks lõigatud ja seina löödud. Tulemuseks lihtsad kuid väga ilusad riiulid.

Tüvesein

Tahad oma seina kaunistada loodusliku materjaliga. Krohv ja tapeet ei ole päris see mida otsid? Miks mitte laduda seinale puutüve lõike. Aseta need oma äranägemise järgi nagu üks suur mosaiik.

Puupahast kraanikauss

Puupahk ehk puukasvaja on moodustis puutüve küljes, mis tekib infektsiooni tagajärjel. Selline kobarjas puidust moodustis võib endas peita väga ilusaid mustreid, mistõttu on see hinnatud kaup. Kui ühe sellise leiad, siis miks sellest üks valamu teha, et selle kauneid mustreid imetleda. 

Mosaiikpõrand

Juhul, kui sul on hädasti puitpõrandat vaja, kuid raha selleks napib, võib ära kasutada erinevaid juppe, mis siit-sealt üle jäänud on. See on küll aeganõudev projekt, tulemus on seda väärt. Eriti siis, kui sulle meeldivad «kiiksuga» asjad.

Kännulaud

Epoksiidvaiku topitud känd näeb väga efektne välja. Hiljem saab vaiku oma äranägemise järgi lõigata ja lihvida, et sellest näiteks üks tore küljelaud teha.

Seinakell

Ilusa tüve läbilõikest saab ka näiteks seinakella teha. Kellamootori saab poest osta ja selle ühendamine pole eriti keeruline. Tüve lõigust tuleb vaid üks auk läbi puurida ja kell kokku panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles