Xiaomi ökosüsteem: mis see on ja kuidas nutiseadmete tootja turu vallutas?

Copy
Foto: Xiaomi

Aastal 2010 sai maailm teada uuest nutitelefonide tootjast. Nüüd on arvukates kodudes koristamisel abiks Xiaomi robottolmuimejad, paljud kannavad selle tootja nutikellasid ja -käevõrusid ning laste ja noorukite unistuseks on elektriline tõukeratas. Need on vaid üksiknäited paljude seast. Xiaomi töötab aasta-aastalt välja üha uuenduslikumaid seadmeid, suurendab nende valikut, funktsionaalsust ja teeb uuendusi.

Miks tasuks osta selle tootja tooteid ja mida tuleks praegustel ja tulevastel ostjatel teada?

Xiaomi ökosüsteem: mida pakub üks maailma tuntumaid elektroonikatootjaid?

Xiaomi ökosüsteem on laiahaardeline nutiseadmete võrk, mida pidevalt täiendatakse uute seadmetega. Ettevõte rakendab uusimaid tootmistehnoloogiaid, arendab koostööd kuulsaimate disaineritega ja seetõttu ei ole seadmed üksnes pika kasutuseaga, vaid püüavad pilku ka stiilse kujundusega ja veel põhieelis – hõlbustavad igapäevaelu ning on tõhusad ajasäästjad.

Xiaomi püüab täiustada ja kaasa aidata uute tehnoloogiate arendamisele.

Populaarseimad Xiaomi tootekategooriad

  • Robottolmuimejad. Xiaomi robottolmuimejad puhastavad laitmatult nii põrandad kui ka vaibad. Legendaarseks saanud mudelil Mop Pro on märgpuhastusfunktsioon – robot suudab üheaegselt tolmu imeda ja ka põrandat pesta. Ostjaid köidavad eriti uued mudelid Mop 2 ja Mop 2 Pro ning mudelil Mop 2 Ultra on lisaks saadaval veel automaatne tühjendusjaam. Robottolmuimejate uutel mudelitel on integreeritud lasernavigatsioonisüsteem, mis tagab seadme ratsionaalse liikumise ruumis, säästab aega ja väldib takistusi. Suur imemisvõimsus ja suure mahutavusega aku võimaldavad robotil kiiresti ja tõhusalt puhastada ka suure, koguni kuni 150 ruutmeetrise pinna.
  • Õhupuhastid. Aina rohkem inimesi tahab elada puhtas kodus ja otsib optimaalseid lahendusi. Üheks selliseks on Xiaomi õhupuhastid. Puhastid on kvaliteetse konstruktsiooniga, töötavad tõhusalt ja väga vaikselt. Neid saab lihtsalt Mi Home-rakenduse abil juhtida. Õhupuhastisse paigaldatud süsinikfilter neutraliseerib lõhnad ja lisaks sellele aitavad seadmed õietolmust põhjustatud kevadallergia vastu tõhusalt võidelda: tagasisidet on jaganud paljud tänulikud ostjad. Õhupuhasti filtrid püüavad kinni ka väga peened tervist kahjustavad tahked osakesed. Xiaomi õhupuhastid eemaldavad kuni 99,97% mikroosakestest.
  • Televiisorid. Xiaomi raamita telerid on stiilsed ja luksuslikud. 75-tollistes lipulaevades Q1 on integreeritud QLED-tehnoloogia ja Android TV pakub võimalust seadistada palju erinevaid rakendusi. Android TV on ka odavamatel P1-mudelitel. Tänu avatud süsteemile saate installida oma lemmikuid – IPTV- või VOD- (Video On Demand) rakendusi. Mainimisväärne on ka Bluetooth-tehnoloogiaga kaugjuhtimispult, mida ei pea otse telerisse suunama. Xiaomi valmistab ka TV digibokse ja muid seonduvaid tarvikuid.
  • Tõukerattad. Mi kaubamärgi tõukerattad on turuliidrid nii konstruktsiooni, hinna kui ka kvaliteedi poolest. Suurt tähelepanu pööratakse ohutusele: paigaldati uued eredamad, EL-i nõuetele vastavad tuled, juhtraud on suurema paindetugevusega ja suurem võimsus hõlbustab mäkketõusu. Sagedasele kasutajale on eriti oluliseks täispuhutavad rehvid, mis vähendavad liikleja koormust ja muudavad sõidukogemuse mugavamaks. Mi tõukeratas on väga universaalne, kõigile pereliikmetele sobiv sõiduvahend.
  • Turvasüsteemid, nutikoduseadmed, liikumisandurid jm. Xiaomi toodab valvekaamerate põhiseid koduvalvesüsteeme, mis võimaldavad jälgida kodus või hoovis toimuvat ning tagada pereliikmete ja lemmikloomade turvalisus. Kõik seadmed ühilduvad omavahel ja töötavad laitmatult ning tänu sellele saab ka ilma eriteadmisteta nutikodu lihtsalt automatiseerida. Märkimist väärib ka ulatuslik nutivalgustite kategooria.
  • Süle- ja tahvelarvutid. Viimastel aastatel on Xiaomi kogunud tuntust ka arvutitootjana. Kasvu peamiseks põhjuseks on soodne hinnastrateegia. Xiaomi arvutid on õhukesed, pea et raamitu ekraaniga, suurema eraldusvõimega, pikema aku tööajaga, kiirlaadimisfunktsiooni ja muude eelistega. Seda arvutikategooriat tutvustatakse peagi Baltikumi turule.
  • Nutikellad ja -käevõrud. Üks populaarsemaid Xiaomi tooterühmi on nutikäevõrud ja -kellad. Tootesari Mi Band pakub esmaklassilisi funktsioone atraktiivse hinnaga. Veekindlatel käevõrudel ja kelladel on integreeritud värviekraan, pulsilugeja ning laetud akust piisab 20 päevaks ja veel kauemgi. Mõnel Xiaomi seadmel on mobiilimaksete teostamiseks installitud NFC-tehnoloogia.
  • Ilu- ja kehahooldusseadmed. Xiaomi valmistab pardleid, trimmereid, fööne, elektroonilisi hambaharju jm. Kõiki neid tõhusaid tooteid on lihtne kasutada ja neil on ka ergonoomiline disain.
  • Vannitoa- ja köögiseadmed, pisiseadmed. Xiaomi tootevalikus on ka kaalud, seebi automaatdosaatorid, jõudsalt populaarsust koguvad kuumaõhu fritüürid ja veekeetjad.
  • Aksessuaarid ja tarvikud. Paljudele Xiaomi seadmetele ja toodetele on võimalik soetada aksessuaare ja nende kasutamist hõlbustavaid tarvikuid

Miks võib Xiaomi toote ostmisel olla kindel, et see töötab tõrgeteta?

Sageli aetakse Xiaomit muude Hiina kaubamärkidega segi. Kuid peaksite teadma, et Xiaomi on väga rangeid kvaliteedistandardeid järgiv ettevõte. 2021. aasta andmetel töötab kontsernis üle 22 tuhande kõrge kvalifikatsiooniga töötaja, kes on valmis üha nõudlikemate tarbijate vajadusi rahuldama.

Xiaomi taotleb parimat võimalikku tarbijakogemust ja teeb selle nimel suuri investeeringuid. Seadmete kaugjuhtimise rakendusi uuendatakse ja täiustatakse korrapäraselt.

Tugev kogukond ja turvalisuse tagamine

Xiaomil on rohkesti austajaid, kes osalevad foorumitel, suhtlusvõrgustikes ja mujal. Nutiseadmete fännid jagavad kogemusi ja nõuandeid. Palju kasulikku teavet leiate Xiaomi Eesti Facebooki kontolt: kutsume teid seda jälgima ja kogukonnaga liituma.

Xiaomi tagab kõigile selle kaubamärgi toodete tarbijatele andmete konfidentsiaalsuse: Xiaomi järgib Isikuandmete kaitse üldmäärust (GDPR).

Copy
Tagasi üles