Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas leida juustu kõrvale õige vein?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Juustu kõrvale õige veini, või vastupidi, valimine võib tunduda tuumafüüsikana, kuid õnneks oskavad Juustukuninga eksperdid õpetussõnu jagada.

Veini ja juustu sobitades kehtib lihtne reegel – mida noorem juust, seda kergem vein ja mida vanem ja tummisem juust, seda täidlasem, aromaatsem ja intensiivsem vein.

Vanemate juustudega, millel on tugevamad lõhna- ja maitsekomponendid tuleks sobitada punase veiniga. Noorte, õrna maitsega juustude (näiteks Brie ja noor Gouda), juurde tuleks serveerida valget ja kerget veini.

Äkiliste lisanditega juustude (tšilli, jalapeño, pesto ja muu lisandiga) juurde on heaks kaaslaseks nooremad punased veinid. Sinihallitusjuustu kõrvale soovitavad prantslased vältida punast veini ning pakkuda hoopis poolkuiva roosat veini või kvaliteetset dessertveini.

Tagasi üles